Bilişim Vadisi için Kocaeli öne çıktı

Yıllardan beri konuşulan 'Bilişim Vadisi' projesinde sona yaklaşıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yatırım için İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa illerinin ön planda ye...

 

Yıllardan beri konuşulan ' Bilişim Vadisi ' projesinde sona yaklaşıldı . Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün , yatırım için İstanbul , Kocaeli , Yalova ve Bursa illerinin ön planda yer aldığını belirtti .

İzmit ' te bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Ergün , " Proje için İstanbul en avantajlı noktadaydı , şehirde yer bulma problemleri ikinci sırada olan Kocaeli ' ni ön plana çıkarmış oldu . İnşallah Bilişim Vadisi ' ni Kocaeli ' nde kurmuş olacağız . " dedi .
Türkiye ' nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilmesi için bilişim sektörüne ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Ergün , dünyanın bilişim devlerini Kocaeli ' nde buluşturmak istediklerini aktardı . Kesin yerin ağustos ayında belirleneceğini dile getirirken , " Planlama ve hukuki düzenleme çalışmaları devam ediyor . Bugün itibarıyla şunu söyleyebilirim ki , Türkiye ' nin Bilişim Vadisi Projesi Kocaeli ' nde gerçekleşmiş olacak . Bunu sizlerle daha önce kısmen paylaşmıştık , bu kadar geniş çaplı değildi ama bir kez daha paylaşmakta şahsen fayda görüyorum . Bu , sahip çıkılması gereken Türkiye ' nin çok önemli bir projesi . " açıklamasını yaptı .
Nihat Ergün , yeni oluşturdukları sanayi stratejisinin de ülkenin üretim gücü ve kabiliyeti açısından büyük önem taşıdığını vurgularken , " Türkiye ' yi Avrasya ' nın ileri teknoloji üretiminde , sanayide üretim merkezi haline getirmek istiyoruz . Bunun için de Sanayi Bakanlığı olarak ileri teknolojiye yönelik argümanları destekliyoruz . Bunlardan birisi Ar-Ge merkezlerinin kurulması . 2008 ' de bir kanun çıkardık . Türkiye ' de bir anda 67 tane Ar-Ge merkezi oldu . Burada da 12 binden fazla Ar-Ge elemanı çalışıyor . " diye konuştu


Zaman