Darüşşüfakaya Samsun'dan 31 öğrenci başvurdu 2'si kabul edildi

Darüşşafaka Eğitim kurumlarına giriş için yapılan sınavlara 2 bin 71 öğrencinin başvuruda bulunduğu belirtildi. 20 il merkezinde yapılan Darüşşafaka

Darüşşafaka Eğitim kurumlarına giriş için yapılan sınavlara 2 bin 71 öğrencinin başvuruda bulunduğu belirtildi. 20 il merkezinde yapılan Darüşşafaka giriş sınavlarına babası hayatta olmayan ve maddi olanakları yetersiz öğrencilerin başvurusu kabul ediliyor. Darüşşüfaka'ya Samsun'dan başvuran 31 öğrenciden 2 kişi kabul edildi.

Darüşşafaka sınıflarına Samsun'dan da 31 öğrenci başvuruda bulundu. Bu başvurulardan ise sadece 2 öğrenci sınavları kazandı. Yapılan sınavlar sonucunda toplam 47 ilden 120 öğrenci Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda eğitim görmeye hak kazandı. Kazananların yüzde 73'ünü Anadolulu öğrenciler oluştururken, yüzde 27'sini İstanbul'dan gelenler oluşturdu. Okul yetkilileri "Sınav sisteminde yapılan değişiklikle son üç yılda 63 ilden yetenekli çocuğumuz Darüşşafaka ailesine katıldı. Yetenekli 120 öğrenci, sağlık denetimleri ve mali durum araştırmalarının ardından okula kabul edilecekler, ilköğretim dördüncü sınıftan liseyi bitirinceye kadar Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda tam burslu ve yatılı kolej eğitimi alacaklar. Liseyi bitirdikten sonra üniversite yaşamları süresince her birine Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılıksız burs verilecek. Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda okuyacak her öğrencinin yaşamı baştan aşağı değişecek. "Lider nitelikli" birer birey olarak toplum hayatına katılacaklar." açıklamasını yaptı.