Beşiktaş'ın futbolu herkese keyif verecek

Beşiktaş, yeni teknik direktörü Bernd Schuster ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.Yıldırım Demirören basına çatarken, Alman hoca Başkan'ı doğruladı. 'O kadar heyecanlıyım ki takımıma...



Beşiktaş, yeni teknik direktörü Bernd Schuster ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.Yıldırım Demirören basına çatarken, Alman hoca Başkan'ı doğruladı. "O kadar heyecanlıyım ki takımıma akşam hemen idman yaptırmak istiyorum." diyen deneyimli çalıştırıcı, futbolcular ve taraftarlarının her maçtan sonra evlerine mutlu gideceğinin sözünü verdi.

Beşiktaş, daha önce anlaşmaya vardığı ve önceki gün İstanbul'a gelen Teknik Direktör Bernd Schuster'le mukavele yaptı. Alman çalıştırıcı, Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen ve Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, Transfer Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile Basın Sözcüsü Mete Düren'in de hazır bulunduğu törende kendisini 2 yıllığına Beşiktaş'a bağlayan sözleşmeye imza attı. Sıcağı sıcağına soruları cevaplayan deneyimli isim, Siyah-Beyazlı takıma geldiği için çok sevinçli olduğunu söyledi. Schuster, "O kadar mutlu ve heyecanlıyım ki bu akşam antrenmana çıkmak geliyor içimden. Ama şartlar sebebiyle birkaç gün beklemeliyiz." dedi.
Büyük takımlarda baskının çok olduğu ve başarının gelmemesi durumunda sorunlar çıktığının belirtilmesi üzerine Schuster, "Bu sorun sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada var. Büyük camialar her zaman kazanmak için oynarlar. Ben buraya başarılı olmak için geldim, kazanamazsam ne yaparım diye hiç düşünmedim." ifadelerini kullandı. İspanya'da Real Madrid'in teknik patronluk koltuğunda otururken o dönem Barcelona'nın başında bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ı geride bıraktığı hatırlatılınca Bernd Schuster, "Öncelikle Rijkaard gibi bir futbol centilmeniyle aynı ligde yer almaktan sevinçliyim. İspanya'daki başarıyı Beşiktaş ile de tekrarlamak istiyorum." şeklinde konuştu. Schuster, Türk futbolunu ne kadar tanıdığına ilişkin bir soruya şu cevabı verdi: "Aragones gibi teknik adamlar vasıtasıyla Türk futbolunu ve Beşiktaş'ı izleme imkanı buldum. Milli Takım'ın başına geçen Guus Hiddink de Türk futbolunun ne duruma geldiğinin ve nasıl ilerleyeceğinin göstergesidir."
Bern Schuster, Beşiktaş'ta uygulayacağı oyun sistemine de değindi: "Burada basın mensuplarının genç olduğunu görüyorum. Futbolculuğumdaki oyun karakterimi, teknik direktörlüğüme de yansıtmaya çalışıyorum. Topa daha çok sahip olan, oyunu rakip sahada oynayacak bir takım için çalışacağım. Taraftarı da düşünürüm. Futbolcular oynarken nasıl keyif alıyorsa, taraftarların da evlerine keyif alarak gitmesini istiyorum. Bunu da oyuncularıma aşılarım.'' Vatandaşı Daum'dan Türkiye hakkında bilgi almadığını vurgulayan Schuster, "Türkiye ile ilgili bilgileri de kendisine çok güvendiğim kondisyon hocasından elde ettim." şeklinde konuştu.
BAŞKAN DEMİRÖREN'LE 1 HAFTA ÖNCE TANIŞTIM
Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören ile geçen hafta tanıştıklarının altını çizen tecrübeli hoca şöyle devam etti: "Sürekli oyuncular, performansları, gelecek yıldan beklentilerimizi konuşuyoruz. Geçen hafta başında avukatım aracılığıyla bana ulaşıldı. Madrid'de başkanla görüştük ve bir hafta içinde buradayım."
Portekizli Ricardo Quaresma'nın transferinden kalitesi itibarıyla başkan ve yönetim kadar sevinç duyduğuna dikkati çeken Schuster, "Özellikle zor oyuncuları severim. Ben de biraz zor oyuncuydum. Böyle oyuncuların sabit bir performansa kavuşmaları için hem benim hem ekibimin uygulayacağı küçük numaralar yok değil. Quaresma gibi bir oyuncu da taraftarın kendisini ne kadar sevdiğini görecek, kulübün ne kadar fedakârlık yaptığını görecek. Bu sorumluluğun da kendisine aktarılması lazım." değerlendirmesinde bulundu. Bernd Schuster'in bugün İstanbul'dan ayrılacağı ve yeni sezon hazırlıkları öncesinde yeniden Türkiye'ye geleceği öğrenildi.
'Çıkın, yalan söyleyin' dedim!
Bernd Schuster'in imza töreninde konuşan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, yine basına yüklendi. Sözlerine eski teknik direktörleri Mustafa Denizli'ye teşekkür ederek başlayan Demirören, "Bize iki şampiyonluk yaşattı. Geride kalan sezon da başarılı şekilde devam etti. Güzel bir takım bırakarak, sağlık sorunları sebebiyle ayrıldı. Schuster'in işi kolay değil." dedi.
Beşiktaş'ın büyüklüğüne dikkati çeken Demirören, "Bir hafta içinde dünyanın önde gelen hocalarıyla görüşüp, şartları, karakteri ve altyapıya verdiği önemden dolayı Schuster ile anlaştık. Beşiktaş'ın büyüklüğünü Beşiktaş'ın tarihi ve plazalar gösterir. Taraftarlarımızdan sabır bekliyoruz." şeklinde konuştu. Başkan Demirören, ardından medyayı hedef aldı: "Mustafa Denizli'ye 'Çık yalan söyle. Sen Türkiye'de yaşamayacaksın, Türk futbolunun içinde değilsin. Bir daha burada olmayacaksın. Çık, de ki (ben hastayım de) dedim. Mete Düren'e de 'Kariyerini etkilemezse sen de yalan söyle' dedim. O da kariyerin önemli olmadığını belirterek, yalan söyledi. Türkiye'nin en büyük hastane grubuna dedim ki 'Hocamızın tomografisini çekeceğiz. Lütfen boyayın', damarında kanama görülsün diye düşündük, onlar da boyamayı kabul ettiler..." İronilere devam eden Demirören, haberleri yakalayan basını ve muhabirleri de tebrik etti: "Schuster'e de burada doğruların sevilmediğini, çıkıp bir ay önce konuştuğumuzu söylemesini istedik. O da bunu söyledi. Tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Yeni hocamız hayırlı olsun." Ahmet Tekin İstanbul, Cihan
Tesislere ve İnönü Stadı'na hayran kaldı
Beşiktaş'ın dün sözleşme imzaladığı yeni teknik direktörü Bernd Schuster, takımını tanımak için çalışmalarına devam ediyor. Schuster, İnönü Stadı ve Ümraniye Tesisleri'ni gezdi. Sabah sağlık kontrolünden geçen Alman çalıştırıcı, daha sonra kulüp basın sözcüsü Mete Düren ile birlikte İnönü'ye geldi. Burada önce soyunma odalarına bakan Schuster, sahaya çıkarak, tribünleri ve sahanın zeminini inceledi. Düren'den statla ilgili bilgi alan Schuster'in, müzeden, koridorlardaki fotoğraflardan ve Beşiktaş'ı anlatan tarihî anlardan çok etkilendiği öğrenildi. Önceki gün havalimanında kendisini omuzlara alan Çarşı Grubu'nun bulunduğu tribün gösterilirken Schuster tebessüm etti. Daha sonra sözleşme imzalamak üzere Nevzat Demir Tesisleri'ne geçen Schuster ve yardımcıları Carlos Cascallana ile Manolo Ruiz, burada da incelemelerde bulundu. Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, Basın Sözcüsü Mete Düren, yardımcı antrenör Tayfur Havutçu ile birlikte tesislerdeki sahaları, kondisyon merkezini, yatak odalarını ve toplantı salonunu gezen, antrenman malzemelerine dikkat kesilen Schuster'in, "Avrupa'da böyle tesisler çok az kulüpte var. Ev tutmayıp burada kalmayı bile düşünebilirim." dediği bildirildi.

Zaman