AK Partili Samani'den referandum öncesi seçmen listesi uyarısı

AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, anayasa değişikliği paketi ile ilgili 12 Eylül'de yapılacak halk oylaması öncesinde vatandaşların muhtarlı

  AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani , anayasa değişikliği paketi ile ilgili 12 Eylül ' de yapılacak halk oylaması öncesinde vatandaşların muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listelerini mutlaka kontrol etmelerini istedi .

Oy kullanacakların isimlerinin yer aldığı listelerin 22 Haziran ' a kadar askıda kalacağını hatırlatan adres değişikliği olanların ya da adları listede bulunmayanların nüfus müdürlüğüne giderek düzeltme yapmaları uyarısında bulundu .

Samani , " Herkesin malumu olduğu üzere hükümetimizin büyük gayret ve çabaları ile anayasanın bazı maddelerinde değişiklik içeren düzenleme Meclis ' ten geçti ve 12 Eylül tarihinde halk oylamasına yani referanduma karar verildi . Halktan gelen talepler üzerine anayasa değişikliği gündeme gelmiştir . Milletin talebine karşı bir iktidar partisi , bir hükümet duyarsız kalmamıştır . Düzenleme yapılmaya başlandığı zaman ' Siz anayasa değişikliği yapamazsınız ' dediler . Ya milletin seçtiği milletvekili gider Meclis ' te anayasa yapar , onlar yapmazsa milletin bizzat kendisi yapar . AK Partili milletvekilleri de dirayetli ve dik durarak milletin hakkını savunarak millete götürme hakkını kazanmıştır ve ilk defa millet kendi anayasasını kendisi yapacaktır . " diye konuştu .