17. Uluslararası Kahta Kommagene Festivali Başlıyor

17. Uluslararası Kahta Kommagene Festivali için hazırlıklar tamamlandı.

  Kahta Kaymakamı Coşkun Açık ve Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı bir toplantı düzenleyerek , yapılacak festival hakkında bilgiler verdi . Kahta Kaymakamı Coşkun Açık , festivalin 23 Haziran ile 26 Haziran tarihleri arasında 3 gün süreceğini ifade ederek , festivalin oldukça dolu geçeceğini kaydetti . Kaymakam Açık , " Bu yıl festivali daha uzun bir zamana yayarak çeşitlendirerek düzenlemeye çalışıyoruz . Yaklaşık üç aydır festival hazırlıkları yapıyoruz . Bu günden itibaren hazırlıklarımız bitti ve uygulama
aşamasına geldik . Festivali ilk önce altı gün olarak düşündük fakat içeriğinin daha verimli olabilmesi için bunu dört güne indirdik . İleriki yıllarda bunu altı güne çıkarmaya çalışacağız " dedi .
Festivalin hazırlık aşamasında birçok yerden destek aldıklarını dile getiren Kaymakam Açık , " Buranın asıl sahipleri yerel yönetimlerdir . Bu yüzden çalışmalardaki en ağır yük onların sırtına bindi . Kültür bakanlığı ve kendisi de Kahtalı olan Dengir Fırat ' ın katkılarını da unutmamak gerekiyor . Bakanlık bize 150 bin TL bütçe ayırdı . Bu kadar kıt imkanlarla böylesine bir festival düzenlemek o kadar da kolay değil . Ben buradan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum " dedi .
En büyük sıkıntının Adıyaman ' ın tarihi yerlerini tanıtmada yaşandığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Turanlı , bu festivalle bunun aşılacağına inandığını söyledi . Festival dolayısıyla tüm Kahta ' yı bu amaçla yenilediklerini söyleyen Turanlı , gelecek insanların konaklama konusunda herhangi bir problem yaşamayacaklarını ifade etti .
23-26 Haziran tarihlerinde düzenlenecek festivale bir çok yerel sanatçının yanı sıra Nurettin Rençber ve Kahtalı Mıçı gibi tanınmış Kahtalı sanatçılar da katılacak .