İü İletişim Fakültesi 60 Yaşında

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi'nin 60. yılı nedeniyle İstanbul Wow Otel'de gece düzenlendi.

Geceye, AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, öğretim görevlileri, akademisyenler ve İletişim Fakültesi mezunları katıldı. Gecede konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen, İÜ İletişim Fakültesi'nin bir mensubu olmaktan onur duyduğunu belirtti. Türkiye ve dünyayı iletişim fakültesinden izlediğini, konuşma, makale ve kitaplarına bu gözlemlerini aktardığını kaydeden Sözen, şimdi de siyaset dünyasında bu özellikleri temsil etmeye çalıştığını
vurguladı. Sözen, "Şu anda aramızda olmayan insanları da hayırla yad etmek isterim. Şimdi onlar aramızda yok, ama onların bıraktığı düşünce ve yaklaşımlar var. Akademik dünyanın en güzel yanlarından biri, böylesine bir vefa duygusunu her zaman taşıma imkanına sahip olmak ve bununla da her zaman gurur duymaktır" dedi.
İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin ise "Böylesine ticari bir kavramı akademik dünya için kullanmak çok doğru mudur bilemiyorum ama yine de akademik camianın da markaları vardır. 'Üniversite deyince akla ilk gelen hiç kuşkusuz İstanbul Üniversitesi'dir. Hemen hemen bütün Türk filmlerinde üniversiteye gitmenin simgesi İstanbul Üniversitesi ana kapısıdır. Bir diğer önemli marka da hiç kuşkusuz İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'dir" diye konuştu.