İthal damızlık ihalesini Ürdünlü firma kazandı, besilik hayvanlar 40 güne gelecek

Et ve Balık Kurumu'nun 20 bin başlık ithal dana ihalesini en düşük teklif veren Ürdünlü HijaziGhosheh firması kazandı. Firma 40 gün içinde besili

  Et ve Balık Kurumu ' nun 20 bin başlık ithal dana ihalesini en düşük teklif veren Ürdünlü HijaziGhosheh firması kazandı . Firma 40 gün içinde besilik danaları Uruguay ' dan Türkiye ' ye getirecek . Danaların canlı ağırlıkları 6 , 96 lira olacak .

Tarım Bakanlığı ' ndan açıklamaya göre 14 Haziran 2010 tarihinde yapılan ithal dana ihaleyi alan firma belli oldu . İhaleye katılan MB Food firması ile Hacılar Helal Et Kombinası firmalarının teminatlarının düşük olması sebebiyle Dituria firmasının eksik evrak sebebiyle ihale dışı kaldığı hatırlatıldı .

Altınstern ile Hijazi şirketlerinin belgeleri tam olduğu için ikisinin teklifleri alındığı kaydedildi . İkinci teklifler sonucunda 8 kısımın tamamına en düşük teklifi veren Hijazi firmasının teklifinin EBK Yönetim Kurulu tarafından onaylandığı belirtildi . Böylece firma 40 güne kadar Uruguay ' dan besilik danaları getirecek .