İsrail mahkemesi, Türk iş adamının hesaplarına el koydu

İnsani yardım gemisine saldıran ve 9 Türk vatandaşını öldüren İsrail ile Türkiye ilişkileri yeni bir boyut kazanıyor. 16 yıldır İsrail'de ticari faali

  İnsani yardım gemisine saldıran ve 9 Türk vatandaşını öldüren İsrail ile Türkiye ilişkileri yeni bir boyut kazanıyor . 16 yıldır İsrail ' de ticari faaliyetlerde bulunan Yılmazlar Holding ' in sahibi Ahmet Reyiz Yılmaz ' ın hesaplarına ve alacaklarına el konuldu .

; MISHHAV adlı şirketin mahkemeye sunduğu gerekçede ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın İsrail ' e yönelik tutumu gösteriliyor .

Konuya ilişkin bugün Ankara Oran ' daki holding merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Yılmazlar Holding ' in sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz , düşmanlık dolu bir siyasi kararla karşı karşıya olduklarını belirterek , sessiz kalmayacaklarını söyledi .

Kararın , pazar günü İsrail ' de ilgili yargıç ve İsrail hükümeti tarafından yeniden değerlendirileceğini dile getiren Yılmaz , " Umarım yanlıştan dönülür . Bu sürede İsrail Büyükelçisi ' nin ve Türk Hükümeti ile Dışişleri ' nin gereğini yapacağını ümit ediyoruz . Kimse ne beni ne de İsrail ' de çalışan tek bir masum personelimi Başbakan ile olan siyasi ilişkisine kurban etmeyi aklından geçirmesin . Tepkimiz çok sert olacaktır . " dedi .

Pazar günü , yargıcın kararına göre hareket edeceklerini ifade eden Yılmaz , hamaset ile alınan karara İsrail hükümetinin müdahalesini beklediklerini ve Pazartesi günü ise karara göre İsrail Büyükelçisi Gabby Levy ' yi ziyaret edeceklerini vurguladı .

Tedbir kalkmazsa sorumluluğun Büyükelçi Levy ' e ait olduğunu ileri süren Yılmaz , " Bu karar , pazar günü geri alınmazsa yeni sorunlar iki ülkeyi bekliyor demektir . Pazar gününü bekleyeceğiz . Pazartesi günü ise Gabby Levy ' nin kapısını çalacağız . Akıllı ve mantıklı bir karar bekliyoruz . İsrail ' in , kulağını tersten tutmayacağını umuyoruz . Siyasi bir husumetle karşı karşıyayız . Önce haksız bir Türk kelle vergisi alındı , sonra Türk iş gücü kota engeli getirildi , yılmadık . Şimdi ise hesaplara el koyma . Orada duracaksınız . Kimse bizden böyle bir haksızlığın altında kalmamızı beklemesin . Durum , İsrail-Türkiye ilişkilerine yardım değil ; çok daha ağır sonuçlar doğuracak bir sürece girer . 10 yıl önce yapılan binadan düşen sıvanın sorumlusu olarak alacaklara el konulma gerekçesi , Başbakan Erdoğan ' ın görülmesi dünya ticaret ve yargı tarihinde bir ilktir . Sayın Başbakanı göreve davet ediyorum . Gereğini yapmalı . Bizi İsrail hükümetine karşı yalnız bırakmamalı . 10 yıl önce teslimi yapılmış bir proje ile ilgili alacaklara konulan tedbir kararında Başbakan Erdoğan ' ın ve Mavi Marmara gemisinin adının geçmesi ne anlama geliyor ? Yeterince somut ve açık bir siyasi rövanş ile karşı karşıyayız . Bu kadarına da pes doğrusu . Artık sayın Başbakan ' ın müdahalesini bekliyoruz . " diye konuştu .

Şirkete ve İsrail hükümetine yönelik 6 milyar dolarlık karşı dava açtıklarını dile getiren Yılmaz , İsrail ' in bir din devleti olduğunu belirterek , ' kısasa kısas ' deyip Türkiye ' deki İsrail şirketlerinden birine aynı muamelenin yapılmasını istedi .

Başbakan ' ın açıklamalarından dolayı mağdur olduklarını , ancak Başbakan ' a destek verdiklerini vurgulayan Yılmaz , söz değil icraata geçilmesi gerektiğini savundu .