Büyükler Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda ilk gün sona erdi

Büyükler Grekoromen Türkiye şampiyonası 29 kulüpten 127 sporcunun katılımı ile Ankara ASKİ Spor Salonu'nda bugün başladı. İlk gün 55 kilo, 60 kilo, 96

  Büyükler Grekoromen Türkiye şampiyonası 29 kulüpten 127 sporcunun katılımı ile Ankara ASKİ Spor Salonu ' nda bugün başladı . İlk gün 55 kilo , 60 kilo , 96 kilo ve 120 kilolarda mücadeleler yapıldı .

Açılış konuşmasını yapan Güreş Fedreasyonu Başkan Vekili Veysel Dalmaz , ata sporuna güreşçi yetiştirmek için Türkiye ' nin her bölgesine uzanmaları gerektiğini belirterek , ' ' Bunlarda tabiki maddi bir imkan ile alakalı , bizler bütün kulüplerimize ve alt yapıya gücümüzün yettiği kadarıyla değil yapılacak olanın en iyisini yapmak için çaba sarfediyor ve yapıyoruz . ' ' dedi .

Türk Güreşinin hızla bir yükselişe girdiğini , bu yükselişin 2012 Londra Olimpiyatları ' nda tavan yapıp madalyaları toplamaya yeteceğini de belirten Dalmaz , ' ' Hedeflediklerimizi sporcularımız da biliyor . Bugün başlayan büyük erkeler Grekoromen Türkiye Şampiyonası ' nın Eylül ayında yapılacak olan Büyükler Dünya Şampiyonası için bir ön eleme olduğunu da biliyoruz . Güreşçilerimiz de bu düşünceyle mücadele ediyorlar . ' ' diye konuştu .

Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ise konuşmasında kulüplere , sporculara ve protokole şampiyonanın güzel geçmesi temennisinde bulundu .

Şampiyonanın açılışına , Sivas Millet Vekili Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya , Güreş Federasyonu Başkan Vekili ve Merkez Valisi Veysel Dalmaz , Başkan Vekili Ercan Yıldız , Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe , dünya şampiyonları Ahmet Ayık , Teyfik Kış , Sırrı Acar , Şeref Eroğlu , Hakkı Başar , Yönetim Kurul Üyeleri Ercan Ayyıldız , Mustafa Çakır , Güreş Federasayonu Genel Kordinatörü Önder Yakşi , Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Rodica Maria Yakşi , Bursa İl Özel İdaresi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Musa Aydın , Güreş Federasyonu koordinatörü Ata Karataş ve çok sayıda güreş severler katıldı .

Şampiyonada ilk üç dereceyi elde eden sporculara Güreş Federasyon Başkanlığınca Notebook bilgisayar hediye edildi .

Şampiyonada dereceye giren sporcular şöyle ,

55 Kilo

1- Ferhat Tekin İstanbul Büyükşehir Belediyesi

2- Erhan Karakuş Kasımpaşa Güreş Kulübü

3- Haşim Baykara ASKİ

3- Harun Bozoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

66 Kilo

1- Mahmut Göres ASKİ

2- Abdul Samed Uğurlu İzmir Büyükşehir Belediyesi

3- Uğur Tüfenk İstanbul Büyükşehir Belediyesi

3- Mustafa Sağlam İstanbul Büyükşehir Belediyesi

96 Kilo

1- Ahmet Taçyıldız İzmir Büyükşehir Belediyesi

2- Mahmut Alkan Kasımpaşa Güreş Kulübü

3- Sinan Demir ASKİ

3- Serkan Özden Karagücü

120 Kilo

1- Ali Alkaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi

2- Eyüp Özkaya İzmir Büyükşehir Belediyesi

3- Yekta Yılmaz Gül İstanbul Büyükşehir Belediyesi

3- Görkem Çelik İzmir Büyükşehir Belediyesi