Dev-sağlık İş, Balcalı Hastanesinde Taşeron İhalesini Yaptırmadı

Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne 90 hemşire, 60 hastabakıcı olmak üzere toplam 150 sağlık işçisi hizmet alım ihalesi öncesi, Dev Sağlık İş'e bağlı 15 işçinin kapıları tutup taşeron firmaların temsilcilerini salona almayarak ihalenin iptal edilmesini sağladı

  Adana ' da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ' ne 90 hemşire , 60 hastabakıcı olmak üzere toplam 150 sağlık işçisi hizmet alım ihalesi öncesi , Dev Sağlık İş ' e bağlı 15 işçinin kapıları tutup taşeron firmaların temsilcilerini salona almayarak ihalenin iptal edilmesini sağladı .
Dev-Sağlık İş üyesi 15 kişi , ihale salonunu işgal ederek sloganlar eşliğinde firmaların ihale salonuna girmesini engelledi . İçerde , ' Rektöre kul , taşerona köle olmayacağız " , " Bu ihale burada yapılmayacak " , " Taşeron defol hastane bizimdir " , " İnsanca yaşamak istiyoruz " , " Biz haklıyız biz kazanacağız " şeklinde sloganlarıyla direnirken dışarıda 50 SES ve Dev-Sağlık İş ' ten işçiler de bu eyleme destek verdiler .
Yarım saat sonra güvenlik şefi başhekimin eylemin bitirilmesi talimatı verdiğini ve işçilerin burayı terk edip dışarıda eylemlerine devam etmesi gerektiğini bildirdi . İşçiler , bunu kabul etmeyeceklerini ihale iptal edilmeden burayı terk etmeyeceklerini başhekime bildirilmesini istedi .
Yarım saat sonra eylem yerine gelen başhekimle görüşen işçiler " Çalışma Bakanlığı kararı ile hastanemizde yapılan ihalelerin hukuksuz olduğu ve bizlerin işbaşı yaptığımız tarihten itibaren üniversite işçileri olduğumuz belgelendi . Buna rağmen halen hastanemizde ihale yapılmak isteniyor bu ihale iptal edilmeden burayı terk etmeyeceğiz " dedi .
Başhekim bunun üzerine işçilere ihalenin iptal olduğunu bildirdi . Bunu yeterli bir açıklama olarak görmeyen işçiler , bunun yalnızca kendilerine değil dışarıdaki ihaleye girmek isteyen taşeron firmalarda duyurulmasını istediler . Başhekim dışarı çıkarak firmalara bu ihalenin iptal edildiğini söyledi . İşçiler açıklamayı duymaları ve ihaleye girecek olan taşeron firmaların dağıldığını görünce eylem alanından topluca alkışlarla temsilciliğe yürüyerek eylemlerini sonlandırdılar .