Berlin'den İstanbul'a otobüs seferleri başladı

Türkiye'nin tanınmış ve köklü seyahat firmalarından Varan Turizm 1992 yılından beri ara verdiği Berlin-İstanbul seferlerini yeniden başlattı. Berlin M

  Türkiye ' nin tanınmış ve köklü seyahat firmalarından Varan Turizm 1992 yılından beri ara verdiği Berlin-İstanbul seferlerini yeniden başlattı . Berlin Messedamm da bulunan otobüs terminalinden seferlerini başlatan Varan Turizm , kara yolu ile Türkiye ' ye gitmek isteyenler için yeni bir fırsat sunuyor .

Varan Turizm Dış Hizmetler Müdürü Çağlar Şahin , cuma günleri saat 09 : 30 Berlin ' den hareket edecek otobüsün Çek Cumhuriyeti-Slovakya-Macaristan-Sırbistan ve Bulgaristan güzergahını takip ederek Türkiye ' ye ulaşacağını söyledi . Karşılıklı seferin ise her salı saat 12 : 00 ' de Bayrampaşa ' dan Berlin ' e hareket edeceğini belirten Çağlar , ' ' Yolculuklarımızda üç kaptan şoförümüz otobüslerimizde hizmet verecektir . Yolcularımız için her türlü konfor ve güvenlik düşünüldü . Gümrüklerde işlemlerin seri bir şekilde yapılması için sınır kapılarına gerekli yazışmalar gönderildi . Yolculuğun toplam 35 saat sürmesi planlanıyor . ' ' dedi .

Berlin Bilet Satış Ofisi Sorumlusu Serdar Tuzal ise yaptığı açıklamada , otobuslerde tuvalet imkanının olduğunu , çay , su ve içecek ikramlarının ücretsiz verileceğini ve uydu televizyon yayınlarının bulunduğunu söyledi . Gidiş dönüş biletlerinin 250 Euro olduğunu söyleyen Tuzal , tek gidişin ise 140 Euro olduğunu belirtti .