Suudi Arabistan Tımes'ı Yalanladı Riyad

-SUUDİ ARABİSTAN TIMES'I YALANLADI RİYAD (A.A) - 13.06.2010 - SUUDİ ARABİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, TİMES GAZETESİNDE, 'İRAN'A OLASI SALDIRISI SIRASI-

 

-SUUDİ ARABİSTAN TIMES ' I YALANLADI

RİYAD ( A . A ) - 13 . 06 . 2010 - Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı , Times gazetesinde , ' İran ' a olası saldırısı sırasında İsrail ' e hava sahasını kullandıracakları ' yönündeki haberi kesin dille yalanladı .

Suudi Arabistan ' ın resmi ajansı SPA ' ya göre , Bakanlık , bu ' yalan iddiaları kesin dille yalanladı ' ve ' Suudi Arabistan , egemenliğinin ihlal edilmesini ya da bir başka ülkeye saldırmak için hava sahasını kullandırmayı reddeden kararlı tutumunu yineler . Bu siyasetin hiçbir ilişkimiz bulunmayan İsrailli işgalci yetkililere de uygulandığı açıktır ' açıklamasında bulundu .

İngiliz Times gazetesinin Körfez ' deki askeri kaynaklara dayanarak dün verdiği haberde , Suudi Arabistan ' ın İran ' a olası bir saldırı halinde İsrail ' e hava sahasını kullanması için izin verdiği ileri sürülmüş , bir Amerikalı askeri kaynağın da ' Suudi Araplar , kendileri başka yere bakarken İsraillilerin ülke hava sahasından geçmesine izin verdi . Suudiler kendi savaş uçaklarının harekete geçmemesi ve kimsenin vurulmaması için denemeler yaptı bile . Bütün bunlar ABD Dışişleri Bakanlığının onayıyla yapıldı ' dediği belirtilmişti .

13 . 06 . 2010 10 : 39 : 55