Çözülen Değil Buluşan Ülke Konferansı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı Prof

  AK Parti İstanbul Milletvekili ve İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı Prof . Dr . İrfan Gündüz , " Apoletine , makamına , cübbesine güvenerek kimse ahkam kesme hakkına sahip değildir " dedi .
İrfan Gündüz , " Çözülen Değil Buluşan Ülke Türkiye " konulu konferansa katılmak üzere Manisa ' nın Turgutlu ilçesine geldi . AK Parti İstanbul Milletvekili ve İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı Prof . Dr . İrfan Gündüz , Türkiye ' nin bütün problemlerini yan yana koyup çözme kudretine sahip bir ülke olduğunu söyledi . Turgutlu Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansı AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan , Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan , Belediye Başkan Yardımcısı
Hüseyin Simav , AK Parti İlçe Başkanı Av . Hüseyin Azman ile partililer ve vatandaşlar takip etti .
Konferansın açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Av . Hüseyin Azman , " Biz her zaman köklerimize bağlı kaldık . Sekiz yıllık iktidarımızda devletimizi , milletimizin kökleriyle buluşturduk . Asya steplerinde Orhun abidelerine havalimanımızı biz inşa ettik . Bosna ' da Mostar Köprüsünü biz onardık . Dış politikamızla dünyanın göğsüne Türkiye mührünü vurduk . Bölgesinde ve diğer kıtalarda söz ve oy sahibi bir Türkiye kurduk . Türk yurtlarını her sahnede buluşturduk . Ne ülke içini ne de dışını böldük .
Ülkemizin hem içte hem dışta bağlarını sıkılaştırdık . Hiçbir bağımızı ve kökümüzü çözmedik . Biz iktidarımız süresince bir tek şeyi böldük , yolları böldük , vatanı değil . Biz iktidarımız süresince sorunları çözdük ülkeyi değil . Tek devlet , tek bayrak , tek yumruk , tek yürek için ' evet ' diyoruz . Tek ses , tek tip , tek adam için ' hayır ' diyoruz . "
ASIL VEKİL SİZSİNİZ
Çukur ekonomide yaşayan bir Türkiye devraldıklarını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Prof . Dr . İrfan Gündüz , şunları söyledi : " Yurt dışında 36 milyarlık ilişkilerimizi 8 yılda sadece Rusya ile 40 milyar dolara çıkarttık ve bu rakamı 100 milyon dolara çıkarmak için anlaşma imzaladık . Türkiye ' de geçmişte toplam 47 bin adet konut yapılmışken biz 8 yıllık iktidarımızda 400 bin konut inşa ettik . Demokrasilerin özünde milli irade milletin kendisidir . Apoletine , makamına , cübbesine güvenerek kimse ahkam
kesme hakkına sahip değildir . Siyaset yapmaması gerekenler siyasetin göbeğinde , siyaset yapması gerekenlerin ağzına fermuar çekiliyor , ayağına pranga takılıyor . Siyaset yapmak istiyorsanız apoletlerini ve cüppenizi çıkaracaksınız . "
Hedeflerinin millet iradesinin egemen olduğu bir Türkiye olduğunu anlatan Gündüz , sözlerine şöyle devam etti : " Özgürlük ile zenginlik arasında doğru orantı var . Türkiye bütün problemlerini yan yana koyup çözme kudretine sahip bir ülkedir . Avrupa Birliği standartlarında bir anayasamız olsun . Avrupa Birliği standartlarında olsak engeller ortadan kalkar . Hukuk herkese lazım , hukukun haklıya haklı , haksıza haksız demesi lazım . Bundan sonra çok sık referandum yapacağız . Milletimizin dediğini yapacağız . Asil
sizsiniz vekil kararını sen ver . Bundan sonra Cumhurbaşkanını halk seçecek . Bir emekli genelkurmay başkanı , ' Cumhurbaşkanını halkın seçmesi kadar tehlikeli bir şey yoktur ' diyor . Artık vatandaşımız seçecek . İstikbal yalnızca göklerde değildir aynı zamanda köklerdedir . Biz geleceği düşünerek yürüyen bir partiyiz . "
AK PARTİ KAPATMA DAVASI
Tek başına iktidar olan bir partiye kapatma davası açıldığını hatırlatan Gündüz , sözlerini şöyle sürdürdü : " Kapatma davasının faturası görünen 50 milyar , görünmeyen 150 milyar ekonomi bilinçli olarak ürkütüldü . Bunun bedelini kim ödeyecek . İstenilen AK Parti ' nin sonu olması . Yunanistan iflasta çevremizdeki ekonomide büyük çalkantılar var tüm bunlara rağmen en dinamik ekonomi bizim ekonomimiz . IMF ' yi Türkiye ' ye biz getirmedik geldiğimizde kucağımızda bulduk . İktidara geldiğimizde IMF ' ye 23 . 5 milyar dolar
borcumuz şimdi ise sadece 6-7 milyar dolar civarında . Küresel kriz bizi teğet geçti gitti . Türkiye eksen genişletiyor . Türkiye Yunanistan ' da banka avına çıktı . Şu an Türkiye ' nin borcu özel sektörün borcu petrol alıyoruz , petrolü satıyoruz . Devlet millet için vardır . "