Aziz Yıldırım ve Adnan Polat, Kürek şampiyonasında bir araya geldi

Türkiye Kürek Federasyonu'nca Sapanca Gölü'nde gerçekleştirilen Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım

  Türkiye Kürek Federasyonu ' nca Sapanca Gölü ' nde gerçekleştirilen Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları , Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ' ı buluşturdu .

Fenerbahçe Kulübü Başkan Aziz Yıldırım ile Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat , Sakarya ' nın Sapanca ilçesinde gerçekleştirilen Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları ' nın finallerine katıldı . Kürek şampiyonasında biraraya gelen iki ezeli kulübün başkanları Polat ve Yıldırım , birbirleriyle tokalaşıp selamlaştı . Final yarışlarını izleyen iki kulübün başkanları , yöneticileri bir araya gelerek dostluk adına güzel görüntüler oluşturdu . Yıldırım ve Polat , iki kulübün İstanbul Haliç ' te kürek sporcunun tanıtımı için düzenlemeye planladıkları 8 tek yarışları için bir süre görüştü . Yıldırım ve Polat daha sonra final yarışlarında dereceye giren sporculara Sakarya Valisi Mustafa Büyük ile birlikte madalya taktı . Aziz Yıldırım , kupa törenini beklemeden yarış alanından ayrıldı .

Adnan Polat ise kupa töreni öncesinde kulüp sporcuları ve teknik heyeti ile görüştü . Polat , sporcular tarafından tezahüratlarla karşılandı . Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Polat , geçen olimpiyatlarda Türkiye ' nin başarılı olamamasının en önemli nedenlerinden birinin büyük kulüplerin yeterince bu tür sporlara eğilmemesinden kaynaklandığını söyledi .

Netice almak için tesis , ekipman ile genç sporcuların yetiştirilmesi gerektiğini kaydeden Polat ; " Türkiye ' de malum , insanlarda her şey var da sabır yok . Hemen başarı olsun istiyorlar . Biz şu anda kendi amatör sporlarımızla ilgili yaptığmız program var . Tesis yatırım programı , makine ekipman programı ve genç sporcuları yetiştirme programı . Bu biraz zaman alacak . Alınan günlük neticelerde çok bakmaksızın o yatırımımızı ve programımızı sürdüreceğiz . Belirli bir süreçte de netice alacağımızı düşünüyorum " dedi .

" FENERBAHÇE İLE ÜST DÜZEYDE REKABETİMİZ VAR AMA YÜZYILI GEÇEN BİR DOSTLUK DA VAR "

İngiltere ' de Oxford Cambridge ' nin her yıl Londra Thames Nehri üzerinde yaptığı yarışların benzerini Fenerbahçe ile birlikte İstanbul Haliç ' te yapmayı planladıklarını ifade eden Polat , şunları söyledi :

" Londra Thames Nehri üzerindeki yarışlar senede bir kez yapılıyor ve çok ilgi çekiyor . Biz de İstanbul Haliçte her yıl böyle bir yarış yapmak istiyoruz . 8 tekne ile , Galatasaray ve Fenerbahçe sporcuları yarıştırılıp kürek sporunu biraz kamuoyuna duyurmak istiyoruz . Bana göre hoş bir şey olacak . Eylül ayında sanıyorum bunu gerçekleştiririz , öyle bir karar aldık "

Bir gazetecinin ' Aziz Yıldırım ile bir araya gelerek dostluk adına güzel bir görüntü oluşturdunuz ' şeklindeki ifadesine Polat , Fenerbahçe ile üst düzeyde rekabetlerinin bulunduğunu ve yüzyılı geçen de bir dostluklarının olduğunu dile getirdi .

Sporun ruhunda dostluk ve kardeşlik yattığını belirten Polat ; " Bu sporun içinde olan bir şey . Bizim Fenerbahçe ile üst düzeyde rekabetimiz var ama yüzyılı geçen bir dostluk da var . Rekabette bazen dostluğu sıkıntıya sokacak şeyler oluyor , olabilir de . Bunlara anlık günlük şeyler diye bakıyorum . Sporun zaten ruhunda dostluk ve kardeşlik yatıyor . Biz onu Galatasaray olarak koruyup kollayıp muhafaza etmeye çalışıyoruz " diye konuştu .

" ORTA SAHAYA DEFANSİF ANLAMDA ÜST DÜZEY İKİ OYUNCU ALMAK İSTİYORUZ "

Futbol da transfer çalışmalarına yönelik sorularıda cevaplandıran Adnan Polat , transferde acele etmediklerini söyledi . Orta sahaya defansif anlamda üst düzey iki oyuncu almak istediklerini kaydeden Polat , şöyle konuştu :

" Bizim önceliklerimiz şu anda Galatasaray ' ın defansif orta sahasında bir iki futbolcuya ihtiyacı var . Önceliklerimiz onlar . O tür sporcuları transfer ettikten sonra diğer mevkilere ihtiyaç duyulursa alırız , ama şu an yok . En fazla her halde iki oyuncu alabiliriz ama transferde bu dönemlerde birçok şeyler olabiliyor . Cazip teklifler olabiliyor . Gelen ve giden olabiliyor . Öncelikli olan bir an evvel yapmış olduğumuz planlamada orta sahaya defansif anlamda üst düzey iki oyuncu almak istiyoruz . Adaylarımız var , onlarla da görüşmelerimiz sürüyor . Biz bir futbolcu veya kulüple görüşmüyoruz aynı anda 7-8 futbolcu ve ktulüple görüşüyoruz . "

Yıldız oyuncu transfer edilecekmi? şekilindeki bir soruya ise Polat ; " Benim için en ideali yıldızı transfer etmek değil , yıldızı yaratmak önemli . Keşke böyle genç futbolcuları bulup da yıldızları yaratabilsek . İsim olarak hiçbir şey söylemem " ifadesini kullandı .