ADD Genel Kurulu'nda Eruygur tartışması

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 11. Olağan Genel Kurulu'nda, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan, eski Jandarma Genel Komutanı v

  Atatürkçü Düşünce Derneği ' nin ( ADD ) 11 . Olağan Genel Kurulu ' nda , Ergenekon soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan , eski Jandarma Genel Komutanı ve ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur tartışması yaşandı .

Bazı delegeler , konuşmalarında , bu aşamada aceleyle yapılmış bir genel başkanlık seçiminin Eruygur ' a karşı yapılmış bir haksızlık olduğunu savundular . Eruygur ' un arkasında , sonuna kadar durulması gerektiğini savunan delegeler , dışardan başkan adayı olanları da eleştirdiler . Yoğun baskılar üzerine Divan Başkanlığı , Olağan Genel Kurul adına Şener Eruygur ' un isminin verilmesini oylamaya sundu ve kabul edildi .

Bugün yapılan ADD Genel Başkanlığı seçimlerine eski Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan , eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ' nun desteklediği Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof . Dr . Alpaslan Işıklı , önceki Genel Sekreter Hüseyin Emre Altınışık ve Atila Sarp aday oldular . Gençlerle ilgili tüzük değişikliği ise kabul edilmedi .

ADD ' nin 11 . Olağan Genel Kurulu , Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi ' nde yapılıyor . Delegeler , konuşmalarında , ' 9 ' a 5 kala anlayışı ' ndan vazgeçilmesini istediler . İktidar hedefi olmayan bir Atatürkçülüğün düşünülemeyeceğini savunan delegeler , Eruygur ' un gelişi güzel sözlerle anıldığını , Çölaşan ' ın adaylığı eleştirilerek dışardan değil , içerden bir genel başkanın seçilmesi gerektiğini ifade ettiler .

Kimi delgeler de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve Silivri ' de kalanlara selam gönderdiler . Silivri ' nin kapısında binlerce ADD ' linin yığılamadığını dile getiren delegeler , ortak refleks verilmesi gerektiğini ileri sürdüler . Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ' e yeterli desteğin verilmediğini ifade eden kimi delegeler de genel başkanlık adaylığı için 4 listenin çıkmasını eleştirdi .

Ankara yönetimini eleştiren delegeler , halktan kopuk bir çalışma yapıldığını söylediler . Topluma kök salınmasını isteyen delegeler , Halk Evlerinin çalışmasının örnek alınmasını ve sosyal yardımlar yapılmasını talep ettiler . Halka ve insanlara ulaşılmada başarılı olunamadığını vurgulayan delegeler , genel merkez ile şubeler arasında irtibat eksikliğinin olduğunu kaydettiler .

ŞUBELERİN KAPATILMA OYLAMASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

ADD ' nin bazı şubelerinin genel kurul yapmamasından dolayı kapatılması talep edildi . Bu talebi Divan Başkanlığı oylamaya sunmak istedi . Ancak delegeler arasında tartışma çıktı . Divan Başkanlığına sert tepki gösteren delegeler , şubelerin kapatılmaması gerektiğini belirttiler . Önce oylamaya sunan Divan Başkanlığı , tepkilerden dolayı kapatılıp kapatılmama kararını seçilecek yeni yönetime bıraktı .

Başkan adayları , dün ilk olarak Divan Başkanlığı seçiminde kozlarını paylaştı . Çölaşan ' ı destekleyeceğini açıklayan Genel Merkez ' in Divan Başkanı adayı Artvin Şube Başkanı Ahmet Büber ' in 370 oyuna karşın , Işıklı ' nın adayı Eminağaoğlu 174 oy alabildi . Genel Başkan adaylarından eski ADD Genel Sekreteri Hüseyin Emre Altınışık ' ın Divan Başkanı adayı ise 83 oyda kaldı .