Türk yetkililer Gazzeli Sirac'ın yanında

Mısır Büyükelçiliğindeki yetkililer, tedavi edilmek üzere Gazze'den Türkiye'ye getirilecek kalbi delik Gazzeli bebeğin yanına ulaştı. Yetkililerin, be

  Mısır Büyükelçiliğindeki yetkililer , tedavi edilmek üzere Gazze ' den Türkiye ' ye getirilecek kalbi delik Gazzeli bebeğin yanına ulaştı . Yetkililerin , bebeği ambulansla aldıktan sonra Gazze ' den çıkarak El Ariş Havaalanı ' na geleceği bildirildi . Sirac Ala Ebu Carad adlı bebeğe ise babaannesinin refakat edeceği kaydedildi . Yetkililer , daha önce bebeğin anne ve babasının bebekle birlikte Türkiye ' ye gelmesi için girişimlerde bulunmuşlardı .

Türkiye ' nin , Gazze ' de yaşayan kalbi delik bir bebeği tedavi ettirmek için gönderdiği ambulans uçak da bu sabah Mısır ' a ulaşmıştı . Ambulans uçağın , El Ariş Havalimanı ' ndan kalkarak bugün öğleden sonra Sabiha Gökçen Havaalanı ' na inmesi bekleniyor .

Kalbi delik olan ve ilaçları tükenmek üzere olan 7 günlük kız bebeği için Türkiye ' den yardım istenmiş , bu çağrıya Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış cevap vermişti . Bebeğin dün alınması bekleniyordu ; ancak işlemler yetişmediği için bugüne kaldı .