Facebook ve Twitter ile SAP CRM çözümleri

SAP CRM etkinliği, iş ve müşteri ilişkileri yönetimi konusuna Facebook ve Twitter gibi sosyal medya araçlarının getirdiği yeni uygulama ve yaklaşımların paylaşıldığı bir platform oldu. Ticari promosyon yönetimine yönelik yeni yaklaşımların da paylaşıldığı SAP CRM etkinliğinde, mobil telefonlar üzerinden yapılan örnek satış, müşteri ilişkileri uygul

  SAP , 11 Haziran 2010 gü ; nü ; İstanbul Hyatt Regency Otel ' de dü ; zenlediği etkinlikte SAP CRM ç ; ö ; zü ; mü ; nü ; n yeni versiyonunu tanıttı . Yeni SAP CRM ç ; ö ; zü ; mü ; , şirketlerin mü ; şterileri ile gerç ; ekleştirdiği her tü ; rlü ; etkileşimi , sosyal medya araç ; ları ü ; zerinden de yapabilme olanağı sağlıyor .

SAP CRM ç ; ö ; zü ; mü ; ; giderek artan mobil cihaz kullanım trendlerine uygun olarak ç ; ö ; zü ; mlerini mobil platformlara da taşıyor . SAP , geç ; tiğimiz aylarda satın aldığı Sybase şirketinin uygulamaları ile SAP ç ; ö ; zü ; mlerinin mobil platformlar ü ; zerinde de kullanılmasını sağlıyor . SAP , Sybase ile ortaklaşa geliştirdiği SAP CRM mobil telefon uygulamaları ile uzun vadede dü ; nya ü ; zerinde 1 milyara yaklaşan mobil ç ; alışana ulaşmayı hedefliyor . Mobil kullanıcıların aynı zamanda bir tü ; ketici ve mü ; şteri olduğundan yola ç ; ıkarak , SAP iş ortakları ile beraber son kullanıcılara yö ; nelik iPhone uygulamaları gibi mobil telefon uygulamaları geliştiriyor .

SAP CRM ile sosyal medya daha kontrollü ;

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal paylaşım sitelerinde , şirketlerin ü ; rü ; n ve hizmetleriyle ilgili paylaşımlarının takip edilebilmesi , sosyal medyadaki en bü ; yü ; k sorunu oluşturuyor . Sosyal medya araç ; ları ile CRM sü ; reç ; bağlantılarındaki entegrasyon eksiklikleri , etkin ve hızlı hizmet vermeyi ö ; nlü ; yor . Bununla birlikte durumun 360 derece ortaya konulamaması , doğru kararlar alınabilmesini engelliyor .


SAP ' nin yeni CRM ç ; ö ; zü ; mü ; ile tü ; m bu sorunlar ortadan kalkıyor . SAP CRM ç ; ö ; zü ; mü ; ile şirketler ;

· ; Sosyal medya araç ; ları ü ; zerinden CRM sistemine mü ; şteri gö ; rü ; şleri doğrudan aktarılabiliyor . Bö ; ylece mü ; şteri beklentilerine uygun ve daha hızlı geri dö ; nü ; ş yapabiliyor .
· ; Sosyal medya araç ; larından gelen iletilere gö ; re SAP CRM sü ; reç ; lerini otomatik olarak devreye alabiliyor , mü ; şteri memnuniyeti artırılırken , zengin mü ; şteri deneyimi elde ediyor .
· ; Sosyal medya ü ; zerinde dikkatli incelenmesi ve geri dö ; nü ; ş yapılması gereken milyonlarca konuşma ve yorumu hızlı bir şekilde analiz edebilmek iç ; in , SAP Business Object analiz araç ; larını devreye alabiliyor .
· ; Telefon , faks , kısa mesaj , e-posta , chat ( sohbet ) gibi klasik kanallardan verilerini alan CRM sistemlerine sosyal medya kanallarını da ekleyerek , 360 derece gö ; rü ; nü ; me ulaşıyor .
· ; Facebook ve Twitter ü ; zerinde yaratılan kampanyalar ile hızlı ve ucuz bir şekilde doğru hedef kitleye ulaşarak talep artışı sağlayabiliyor .
· ; Kampanyanın ardından yapılabilen web analizleri ile kampanyanın etkililiğini doğru bir şekilde ö ; lç ; ebiliyor .
· ; Kampanyalar , ağızdan ağıza yayılmanın etkisiyle , bü ; yü ; k kitlelere ulaşabiliyor .

TL