Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Adalı:

-BEŞİKTAŞ KULÜBÜ YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADALI: -'KİMSE SİHİRBAZ DEĞİL, BİRAZ SABREDECEĞİZ' -'ZIMBA GİBİ GOL ATMAYI DÜŞÜNEN, SALDIRAN  BİR TAKIM OLACA-BE

 

-BEŞİKTAŞ KULÜBÜ YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADALI :

- ' KİMSE SİHİRBAZ DEĞİL , BİRAZ SABREDECEĞİZ '

- ' ZIMBA GİBİ GOL ATMAYI DÜŞÜNEN , SALDIRAN

BİR TAKIM OLACAĞIMIZA İNANIYORUZ '

- ' SCHUSTER BAŞARILI OLACAKTIR '

- ' STOCH ' U DÜNYA YILDIZI YAPTILAR BAŞIMIZA '

İSTANBUL ( A . A ) - 12 . 06 . 2010 - Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Adalı , yeni teknik direktörleri Bernhard Schuster için sabırlı davranacaklarını söyledi .

BJK Nevzat Demir Tesisleri ' nde gerçekleştirilen barbekü partisinde futbol komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ile birlikte basın mensuplarıyla sohbet eden Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Adalı , Schuster konusunda sabırlı olmaları gerektiğini belirterek , ' Kimse sihirbaz değil . Biraz sabredeceğiz . UEFA Avrupa Ligi ' ndeki ön elemeler avantaj olacak . Schuster de aşağı yukarı takımı biliyor ' dedi .

Yeni teknik direktörlerinin 15 Haziran Salı Günü İstanbul ' a gelmesini beklediklerini anlatan Adalı , ' Çarşamba günü de basın önünde resmi sözleşmeyi imzalamayı umuyoruz . Biz kendisine yaptığımız görüşmede şartlarımızı belirttik . Altyapıya önem vereceğimizi kendisine ilettik . Teklifimizi bu şekilde yaptık . Beşiktaş ' a uyan ve yakışan bir adam . Başarılı olacağına inanıyoruz ' diye konuştu .

Schuster ' in sözleşmesiyle ile ilgili ayrıntılı bilgi de veren Serdar Adalı , sözlerini şöyle sürdürdü :

' Mustafa hocanın alacağı 2 milyon 500 bin avroyu baz alarak , anlaşmayı yaptık . Mustafa hocanın mukavelesinde UEFA Avrupa Ligi primi de vardı . Sözleşmeyi değerlendirdiğimizde bazı kalemlerde Mustafa hocadan daha az alacak . Kontratın tamamını düşündüğümüz de Mustafa hocaya göre daha az para ödeyeceğiz . Hedefleri olan hırslı bir hoca . Zımba gibi saldıran , gol atmayı düşünen bir takım olacağımıza inanıyoruz . '

Serdar Adalı , Alman futbolcu Hilbert ile prensipte anlaştıklarını , bu konunun da 14 Haziran Pazartesi günü netlik kazanacağı kaydetti .

Kadrolarında bulunan Slovak oyuncu Holosko için Bursaspor Kulübü ' nün takas yoluyla transfer önerisinde bulunduğu belirten Adalı , ' Bu teklifi reddettik . İnşallah Holosko Dünya Kupası ' nda çıkar oynar da duymak istediğimiz rakamları buluruz ' dedi .

Beşiktaşlı yönetici , geçen sezon verim alamadıkları Tabata ve Delgado ' nun da iyi oynayacaklarını umduğunu ifade etti .

-SCHUSTER ' İN TÜRKÇE ÖĞRENME ŞARTI-

Serdar Adalı , Bernhard Suchuster ' in kendilerinden Türkçe öğretmen talebinde bulunduğu söyledi .

Alman hocanın bu yönde özel isteği olduğuna dikkati çeken siyah-beyazlı yönetici , ' Kendisi dahil takımdaki yabancı oyuncuların da Türkçe öğrenmesini istedi . ' Öğretmeninizi kampa da götüreceğiz ' dedi ' şeklinde konuştu .

- ' HER ŞEY PARAYLA OLMUYOR ' -

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Adalı , yabancı oyuncu transferinde yaşadıkları sıkıntıları da dile getirerek , bazen paranın da sorunların çözümde yetersiz kalabileceğini vurguladı .

Adalı , yıldız futbolcu transferinin sponsorlar desteğiyle yapılmasının yanlış olduğunu öne sürerek , ' Kulüp söz verdiyse yapmalı . Para vermekle her şey olmuyor . Bazı yabancı oyuncular Türkiye ' yi , Katar , Dubai gibi görüyor . Bu bakımdan takımlarımız ne kadar çok Avrupa ' da oynarsa , o kadar çok yabancı oyuncunun İstanbul ' u ve Türkiye ' yi görme fırsatı olacak . Bazıları hiçbir şekilde gelmiyor . Gelmeleri için astronomik rakamları vermek gerekir . Onu da biz yapmayız . Kulübün mali yapısına dinamit koyacak halimiz yok ' değerlendirmesinde bulundu .

- ' QUARESMA İÇİN UMUT BİTMEDİ ' -

Beşiktaşlı yönetici , uzun süredir peşinden koşturdukları Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma konusunda da umutlarını kaybetmediklerini söyledi .

Adalı , Quaresma ' nın başka bir kulüple anlaşmadığı sürece , ümitlerinin devam edeceğini anlatarak , ' Bu konuda sabır diyorum . Ancak astronomik rakamlar da vermem . Yabancı transferi olacaksa Quaresma olur . Olmayacaksa hiç olmasın ' dedi .

- ' STOCH ' U DÜNYA YILDIZI YAPTILAR ' -

Fenerbahçe ' nin yeni transferi Stoch ' un , Quaresma ile kıyaslanamayacağını savunan Adalı , ' Kimse kıyaslamasın , Stoch ' u dünya yıldızı yaptılar başımıza ' ifadelerini kullandı .

Kulüplerin yıldız oyuncu takıntısını da eleştiren siyah-beyazlı yönetici , bu durumdan ancak kendi yıldızlarını ortaya çıkarttıklarında kurtulacaklarını dile getirdi .

-ALTYAPI VURGUSU-

Adalı , yeni dönemle birlikte altyapıya önem vereceklerini söyledi .

Altyapı çalışmaları için bütçe oluşturduklarını belirten Adalı , şunları kaydetti :

' Bu anlamda Sinan Vardar bizim için önemli bir şans . Kendi yıldız oyuncumuzu kendimiz yaratacağız . Eskişehirspor ' a hiç olmayacak şekilde verdiğimiz Batuhan ' ı baz aldığımızda her sene iki futbolcu yetiştirirsek , 3 sezon sonra 25 milyon avro kasaya girecek . Yeni hocamız Schuster ile 5 saat konuştuk . Bunun 3 saati altyapı oldu . Herkes Beşiktaş ' ta oynayamaz . Bu bizim altyapımızdaki oyuncular için de geçerli . Elimizdeki oyuncularımızın bazılarını başka kulüplere vermemizin nedeni de bu . '

( ED-ERC-BÜL-SÇ )

12 . 06 . 2010 16 : 49 : 13