UNİCEF, Edirne'de roman çocukların eğitim durumlarını inceledi

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) yetkilisi, roman çocukların eğitim durumunu yerinde görmek için Edirne'ye geldi.

Milli Eğitim Bak

  Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ( UNİCEF ) yetkilisi , roman çocukların eğitim durumunu yerinde görmek için Edirne ' ye geldi .

Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte Türkiye ' deki dezavantajlı çocukların eğitim durumu araştıran UNİCEF ' in yetkilisi Regina De Dominicis , roman çocukların yoğun bulunduğu okullardan biri olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu ' nu ziyaret etti .

Okul yetkilileri ile görüşen bayan Dominicis , iki sınıfı ziyaret edip , öğrencilerle görüştü , çeşitli konulardaki sorularına cevap aradı . Roman çocukların durumunu görmek üzere Edirne ' ye geldiklerini belirten Dominicis , bu kapsamda Edirne Romanlar Derneği ( ED-ROM ) ' nden bilgiler aldığını söyledi . Dominicis , " Cumhuriyet İlköğretim Okulu bu programı uygulayan bir okul . Geliş amacımız aslında buradaki Roman çocuklarının ihtiyaçlarını öğrenebilmek ve onlar için UNİCEF olarak ne yapabiliriz sorusunun cevabını aramak istedik . Ayrıca Romanların nasıl yaşadıklarını da göreceğiz . Aslında Türkiye ' de Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitime çok önem veriyor . Çok yakın zamanda 3 yıllık bir proje başlayacak okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi ile ilgili . Türkiye ' deki çalışmada okul öncesine erişimin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor , Avrupa ' da ise durum biraz daha farklı . Avrupa ' da çocukların okullaşma oranı okul öncesinde çok yüksek . Ama okul öncesi eğitim Türkiye ' de ve Avrupa ' da pahalı bir şey . Biz UNİCEF olarak Türkiye ' de hükümetle birlikte çalışıyoruz ve onların gündemine öncelik olarak Romanları getirmek ve savunu yapmak için işbirliği alanları oluşturmak istiyoruz . " dedi .

ED-ROM Başkanı Erdinç Çekiç ise UNİCEF ' in hükümetle birlikte Türkiye ' nin birçok yerinde dezavantajlı çocuklara yönelik eğitim amaçlı çalışmalar yürüttüğünü söyledi .