Türkiye erken seçime doğru yol alıyor

CHP Genel Başkanlığı görevinden olaylı bir şekilde ayrılan Deniz Baykal "Türkiye erken seçime doğru yol alıyor" dedi. Baykal, erken seçim tarihini de açıkladı.

  CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal ' Tü ; rkiye erken seç ; ime doğru yol alıyor . Bence şimdilik gö ; rü ; nen , 2011 ' in Mayıs ayı ama , 12 Eylü ; l 2010 tarihinde ç ; ifte sandık lafları bile var ' ' dedi .

İstifasının ardından TBMM ç ; alışmalarına katılan ve parti iç ; i konular ile gü ; ncel gelişmeler konusunda konuşmayan Baykal , Anayasa Mahkemesi CHP ' nin başvurusunu kabul etmesinin ardından ne tü ; r gelişmeler yaşanabilir sorusuna şu karşılığı verdi :

&ldquo ; Aslında bu konuda da konuşmak istemiyorum ancak , Tü ; rkiye erken seç ; ime doğru yol alıyor . Meclis ' in bir aydan az ç ; alışma takvimi var , sonra tatile girecek . Ben en geç ; 2011 yılının Mayıs-Haziran aylarında bir seç ; im bekliyorum . AKP ' nin kararına ve tercihine bağlı olarak , bu tarih daha da ö ; ne ç ; ekilebilir . Seç ; im ufukta gö ; rü ; nü ; yor . &rdquo ;

Paketteki bazı ö ; nemli maddeler iptal edilir ve 12 Eylü ; l ' de diğer maddeler iç ; in referanduma gidilirse , iktidarın referandum ile seç ; imi birleştirebileceği yö ; nü ; nde soruya ise Baykal , &ldquo ; Evet , 12 Eylü ; l ' de ç ; ifte sandık lafları bile dolaşıyor . Şimdi Anayasa mahkemesi ö ; nemli bir konuyu mü ; zakere ediyor ve bir karar verecek . 12 Eylü ; l referandumu ç ; ifte sandık haline dö ; nü ; şü ; r mü ; ? Bu da konuşuluyor ama , tamamen AKP ' nin tavrına bağlı olan bir konu&hellip ; Aslında Anayasa ve bu konularda sö ; ylenecek ç ; ok şey var . Ama ben girmek istemiyorum . Bekleyip gö ; receğiz . &rdquo ;

' HER GÖ ; REVE HAZIRIM '

Deniz Baykal , Meclis ' te kendisi iç ; in hazırlanan odaya henü ; z taşınmadığını , TBMM ç ; alışmalarına ise her zaman katılacağını vurgulayarak , ' ' Partiniz adına TBMM ' de bir gö ; rev almanız sö ; z konusu olabilir mi ? Ö ; rneğin uluslararası komisyonlarda ' ' sorusuna ise ' ' Ben partimin vereceği her gö ; reve hazırım . Katkı sunabileceğim bir konuda , her tü ; r gö ; revi de alırım . Bundan sonra benim iç ; in ö ; nemli olan , partime katkı sağlamak ' ' cevabını verdi .

' KUM TORBASI İLE Ç ; ALIŞIYORUM '

Baykal bir sü ; re ö ; nce sol dizinde meydana gelen , sancıya neden olan ve tıpta da ' ' Gonartroz ' ' adı verilen &ldquo ; Kıkırdak erimesi&rdquo ; konusunda ise şunları sö ; yledi :

' Ayağıma ağarlık bağlayarak ç ; alışıyorum , her gü ; n egzersiz yapıyorum . İç ; i kum dolu torbalar var . Onları ayağıma bağlayıp , her gü ; n en az 20 kez kaldırıp indirerek , aksatmadan uyguluyorum . Ortopedi uzmanları tavsiye ettiler . Merdiven inip ç ; ıkmıyorum . Fazlaca ayakta kalmıyorum . Uzmanların bu tavsiyelerini uygulamaya başladıktan sonra rahatlama oldu . Şimdi gayet iyiyim '

Samanyoluhaber