Keşke biz de orada olsaydık - SPOR

Güney Afrika’da 1 ay sürecek 2010 Dünya Kupası, Türkiye’siz başlıyor

 

Güney Afrika’da 1 ay sürecek 2010 Dünya Kupası , Türkiye’siz başlıyor

A Grubu’nda evsahibi Güney Afrika taraftarı önünde saat 17 . 00’de Meksika’yı ağırlayacak . Kupanın favori ekiplerinden Fransa ise Uruguay ile 21 . 30’da karşılaşacak

Ve 2010 Dünya Kupası başlıyor . A Grubu’nda Parreira’lı evsahibi Güney Afrika , Meksika ile Johannesburg’daki 88 bin 460 kişi kapasiteli Soccer City Stadı’nda TSİ 17 . 00’de karşılaşacak . Hakem Özbek İrmatov . Galatasaraylı Dos Santos , Meksika’da ilk 11’de oynayacak . Sakat olan Khune ve Marquez iyileşti .

Uruguay ile Fransa , Cape Town’daki 66 bin 5 kişi kapasiteli Green Point Stadı’nda 21 . 30’da karşılaşacak . Maçı Japon hakem Yuichi Nishimura yönetecek . İki maçı da TRT ekranlara canlı olarak taşıyacak . Uruguay’da Fenerli Lugano forma giyecek . Uruguay’ın , 44 yıldır Fransa’ya golü yok . Eski dostlar Anelka ve Ribery de ilk 11’de .

Mandela : Tarihin en büyük olayı

Güney Afrika’nın ilk siyahi Devlet Başkanı Nelson Mandela , Dünya Kupası’nın Afrika tarihi için çok önemli olduğunu söyledi . FIFA’ya bir mektup yazan Mandela , “Kupa , tüm dünyadaki insanları bir araya getiren futbolun gücünü sembolize ediyor . Dünya Kupası dil , din , ırk , siyasi görüş ve ten rengi ayrımı gözetmez . Bu Afrika tarihinin en büyük olayı” dedi .

Festivale Shakira damgası

Dünya Kupası’nın açılış konserinde Latin şarkıcı hem göze hem kulağa hitap etti . Dünyaca ünlü müzik grupları ortalığı yıktı-geçti

Bugün başlayacak ve 11 Temmuz’da sona erecek olan Dünya Kupası’nın açılış konseri görkemli görüntülere sahne oldu .

Soweto Orlando Stadyumu’nda sahneye çıkan Latin pop yıldızı Shakira “Waka-Waka” adlı şarkısıyla izleyicileri coştururken , danslarıyla da izleyenleri büyüledi .

Daha sonrasında Alicia Keys , Black Eyed Peas ve John Legend gibi ünlü gruplar ve şarkıcılar sahne aldı .

Güney Afrikalı folk şarkıcısı Vusi Mahlasela , Malili sanatçılar Amadou ve Mariam , Güney Afrikalı rock grupları BLK JKS ve The Parlotones’in de sahne aldığı muhteşem konser , futbol dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla sona erdi .

Görkemli şov öncesinde havai fişekler patlatıldı ve gökyüzüne yüzlerce balon salındı .

TRT’den kupaya özel “HD” yayını

Dünyanın en büyük futbol organizasyonu olan 2010 Dünya Kupası maçları , Türksat Teledünya HD paketinde de izlenebilecek . HD Set-Top Box sahibi Teledünya aboneleri , 2010 Dünya Kupası maçlarının tamamını HD kalitesinde Teledünya HD paketinin 7 . kanalında yayın yapan TRT HD’den izleyebilecekler . Cihaz 105 liradan satılıyor .

Dünya Kupası’nda “Soygun” korkusu

Güney Afrika’da soygun patlaması . Önce Portekizli gazetecilerin kaldığı otelin bazı odalarına giren silahlı kişiler 3’ü Portekizli , 1’i İspanyol 4 gazeteciyi soymuştu . Bu olayın şoku atlatılmadan bu kez Yunanistan Milli Takımı’ndan 3 futbolcunun odasına hırsız girdi . Bir röportajdan dönen 4 Çinli gazeteci de hırsızların son kurbanları oldu .

Twitter yasağı çığ gibi büyüyor

Dünya Kupası’nda E Grubu’nda mücadele edecek Hollanda’da Twitter kullanımı yasaklandı .

Hollanda’nın defans oyuncusu Gregory van der Wiel , takım arkadaşı Eljero Elia’nın , canlı video görüntüsünde , Faslılar’ı aşağılayan bir ifade kullandığı için Twitter’ın yasaklandığını ifade etti .

Van der Wiel , Twitter sayfasında , ‘’Artık Twitter kullanmamız yasaklandı . Şimdilik kesiyorum , Dünya Kupası’ndan sonra görüşmek üzere , kusura bakmayın’’ ifadelerine yer verdi . Daha önce İngiltere ve İspanya Milli Takım futbolcularının Twitter kullanması da teknik direktörlerince yasaklanmıştı . Çünkü İngilizler’in hocası Capello ile İspanyollar’ın patronu Del Bosque , “Twitter , kafalarını yoruyor” demişti .



Star Gazete