İl başkanlarının esnafla buluşmasını partililer şova dönüştürmek istedi

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ile CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun'un tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı ile buluşmasını, partililer şova dönüştü

  AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ile CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ' un tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı ile buluşmasını , partililer şova dönüştürmek istedi . Ziyaret , esnafın sıkıntılarını dinlemeden çok , iki partinin taraftarları arasında çekişmeye dönüştü . Karşılıklı laf atmalar başlayınca Bulgun ve Kabak , ziyaretleri kısa kesti .

İki partinin il başkanları , saat 11 . 00 ' de Konak Meydanı ' ndaki İzmir Saat Kulesi önünde buluşup esnafı ziyaret programına başladı . Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar ' ın da katıldığı ziyarete Kabak kravatsız , Bulgun ise kravatlı geldi . Konak tarafından Anafartalar Caddesi üzerinden Kemeraltı ' na giren CHP İl Başkanı Bulgun ve AK Parti İl Başkanı Kabak , yaklaşık altı işyerini ziyaret etti . Bu sırada çevreden bazı vatandaşlar , " İzmir ' i köye çevirdiriz " , " İzmir Büyükköy Belediyesi " şeklinde tepkilerini dile getirdi . Bir esnaf ise Bulgun ' a işyerinin önünü göstererek , " Her yağmurda burası göl oluyor . Yolları ne zaman yapacaksınız? " diye sordu .

Ziyaret sırasında her iki il başkanına partilerinin icraatları sebebiyle laf atanların yanısıra çarşının sıkıntılarını dile getirenler de oldu . Esnafın talebi , Kemeraltı Çarşısı ' nın daha modern bir görünüme kavuşması yönündeydi . İşyerleri ziyaret edilen esnafların tamamı , ağız birliği etmişçesine , " Çarşıya müşteri geliyor . " şikâyetinde bulundu . Çığırtkanların çarşıdan uzaklaştırılmasını , çarşıya gelenlerin rahat dolaşmasını sağlayacak düzenlemeler yapılmasını istediler . Bir işyerinin sahibi Nihal İlban , Ekrem Bulgun ' un , " Memnun musunuz? " sorusuna , " Doğru dürüst kimse çarşıya gelmiyor . Bir hafta 10 gündür kıpırdanma var . Çığırtkanlardan şikayetçiyiz . " deyince Kabak , " Demek ki hareket başlamış . " şeklinde karşılık verdi .

Başkanların gezisi , Salepçioğlu İş Hanı ' nda son buldu . Partililer arasında gerginlik burada artınca , iki il başkanı ziyareti bitirme kararı almıştı . Bir saat olarak planlanan ziyaret , 20 dakika önce bitti . İki il başkanı , açıklama yapmak üzere bir kafeteryaya oturduğunda çevreden müdahaleler oldu . Bulgun , " Biz buraya esnafın sıkıntılarını dinlemeye geldik , şov yapmaya gelmedik . Sorunları , esnafla karşılıklı konuşarak hallediyoruz . " diye tepki gösterdi .

Dernek Başkanı Gülaylar ise burada iki il başkanına esnafın sıkıntılarını anlatan birer dosya verdi . Gülaylar , " AK Parti ' ye verdiğimiz dosyada , hükümetin çözmesi gereken sıkıntılar var . Esnaf , vergi borcunu ve SSK primlerini ödeyemiyor . Hükümetten bu konuda bir düzenleme bekliyoruz . CHP dosyası ise Kemeraltı Çarşısı ' nda esnafın yaşadığı sıkıntıları içeriyor . " dedi .

Bulgun , dosyayı titizlikle inceleyeceğini ve sıkıntıların giderilmesi için ilgili belediye başkanlarıyla görüşeceğini ifade etti . Kabak ' ın konuşması sırasında ise bazı kişiler , yüksek sesle çarşıda yaşanan sıkıntıları dile getirmeye başladı . Bir esnaf , " Bu çarşıda intihar eden işyeri sahibi var . " diye bağırdı . Bunun üzerine il başkanları , vedalaşarak ayrıldı . Ömür Kabak çarşıdan çıkarken Ekrem Bulgun , intihar ettiği söylenen esnafın işyerine gitti . Söz konusu kişinin , üç yıl önce intihar ettiği anlaşıldı . İşyerinin yeni sahibi Kadriye Tokmak da üç yıl önce devraldıklarını anlattı .