Avukatlardan HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'e istifa çağrısı

Konya, Karaman, Aksaray, Niğde ve Kırşehir Barosu'na kayıtlı avukatlardan oluşan Halkın Avukatları Platformu Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)

  Konya , Karaman , Aksaray , Niğde ve Kırşehir Barosu ' na kayıtlı avukatlardan oluşan Halkın Avukatları Platformu Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ( HSYK ) Başkanvekili Kadir Özbek ' in istifasını istedi . Avukatlar , basına yansıyan telefon konuşmalarında ismi geçen yüksek yargı mensupları hakkında adli işlem başlatılmasını talep etti .

Konya Bera Otel ' de basın toplantısı yapan Huder , Denge Hukukçular Derneği , Baran Hukukçular Derneği ile Aksiyoner Hukukçular Derneği ' nin oluşturduğu Halkın Avukatları Platformu , Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay ' ın yüksek yargıya müdahalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu .

Platform adına açıklama yapan Avukat Süleyman Küçüksucu , HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ' in istifa etmesini istedi . Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay ' ın yargıya müdahalesinin boyutlarının su yüzüne çıkmasıyla yüksek yargı başta olmak üzere yargının içler acısı halinin ve uğradığı yozlaşmanın göz önünü serildiğini dile getirdi .

Süleyman Küçüksucu , " Kamuoyunda Ergenekon olarak bilinen davaya müdahaleleri nedeniyle gözaltına alınan Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay ' ın telefon kayıtları yargıya müdahalenin boyutlarını göstermektedir . Yargıya yapılan müdahalenin boyutlarını göstermesi açısından ibret ve utanç verici bir durumla karşı karşıyayız . " dedi .

Mahkeme kararı ile elde edilen telefon konuşmalarındaki kayıtların Türkiye ' nin birçok ilinde süren davalara nasıl müdahale edildiğini gösterdiğini anlatan Küçüksucu , eski bakanın uyuşturucudan , kaçakçılığa , cinayetten yasa dışı terör örgütü davalarına kadar birçok dosyaya müdahale ettiğinin altını çizdi .

Platform sözcüsü Süleyman Küçüksucu , yargı içinde hukukun ve adaletin tecellisine mani çarpık bir tezgahın yürütüldüğüne dikkat çekerek şöyle devam etti : " Yargının kurumsal kimliğini tenzil ederiz . Buna ilaveten özveriyle ve gayretle çalışan hakkın ve adaletin tecellisi için çalışan adalet camiasını bu değerlendirmelerde ayrı tutuyoruz . "

Halkın Avukatları Platformu olarak , hukukun ve adaletin tecellisi için birçok dava ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Küçüksucu , " Ortaya çıkan son durum göstermektedir ki bugün ülkemizde tuz kokmuştur . Kimi kime şikâyet edeceğimizin endişesi içersindeyiz . Yaşananları kamuoyunun vicdanına ve halka şikâyet ediyoruz . " dedi .

Ortaya dökülen kirli çamaşırların Anayasa ve HSYK ' nın yapısının değiştirilmesinin ne denli isabetli bir karar olduğunun bir kez daha tescil edildiğini vurgulayan Süleyman Küçüksucu , " Bir kısım çevrelerin de niye ısrarla değişikliğe karşı çıktığı daha anlaşılır hale gelmiştir . Şimdiye kadar süren sürdüre gelen al gülüm ver gülüm çarkı sona ermek üzeredir . Ve bu imtiyazlı kast sistemini bırakmak istemeyenler halktan kopuk bir kısım zevat olayları çarpıtmaya , farklı göstermeye çalışarak farklı mecralara sürüklemek istemektedirler . " ifadelerini kullandı .

Yargının kendi yarasını temizlemek zorunda olduğunu dile getiren platform sözcüsü , bu şaibeli durum karşısında kayıtlarda ismi geçenleri istifaya davet etti .

Kücüksucu , " Bu şaibeli durum karşısında mesleğin onuruna ve vakarına yakışır şekilde vakit geçirmeksizin görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir . Müdahale edilen tüm dosyalar yeniden açılıp değerlendirilmesi hukuk ve adaletin gereğidir . Yukarıda anlatılan tüm bu vakaları , müdahale süreçlerini basın önünde ikrar etmekte beis görmeyen HSYK Başkanvekili Kadir Özbek hakkında hukuki ve idari süreç derhal başlatılmalıdır . " şeklinde konuştu .

" ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TOPLU HALDE REFERANDUMA GÖTÜRÜLEBİLİR "

Anayasa Mahkemesi ' nin henüz referandumdan geçmek suretiyle yasal süreci tamamlamamış bir anayasa değişikliği getiren düzenlemeyi şekli olarak dahi inceleyemeyeceğinin altını çizen Süleyman Küçüksucu , " Millet adına hareket etmek durumunda olan Anayasa Mahkemesi , millet iradesinin önüne geçmemelidir . Düzenlemeyi halkın önünden kaçırmamalıdır . Gerekçesi ne olursa olsun , referandumun önünü kesecek her türlü karar mahkemenin meşruiyetini ortadan kaldıracaktır . Anayasa mahkemesinin tüm anayasal düzenlemeleri ve millet iradesini hiçe sayacak bir karar vermesi halinde bu karar yok hükmündedir . Bu nedenle paketin meclisten geçen kısmının halkoyuna sunulmasında yasal hiçbir engel yoktur . Zira hukuken yok hükmündeki bir karar hiç doğmamış sayılır . " açıklamasını yaptı .