Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Aslan: 9 yaşındaki oğlum istifa etmemi istiyor ancak birilerinin hizmet etmesi lazım

Türkiye'nin en doğusunda kurulan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, bulunuduğu bölgenin gelişmesine önemli katkılarda bulunuyor. Ancak, akademik kadroda

  Türkiye ' nin en doğusunda kurulan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi , bulunuduğu bölgenin gelişmesine önemli katkılarda bulunuyor . Ancak , akademik kadroda devamlılık sağlamak biraz zaman alacak gibi . Zira üniversitenin 3 rektör yardımcısı ailevi nedenler dolayısıyla görevlerinden istifa etti . Ağrı ' nın gelişmesi bölge insanına yararlı olmak için buraya geldiklerini ifade eden Rektör Prof . Dr . İrfan Aslan , " İstifa eden arkadaşlarımın aileleri Erzurum ' da kaldı . Sonuçta aile baskın geliyor , Bundan dolayı da ailelerini tercih etti arkadaşlar . " dedi . Kendisinin de 9 yaşındaki oğlundan ayrı kaldığını belirten Aslan , oğlunun yazdığı , " Rektör olmak zorunda mıydın? Ben büyüyünce olsaydın . Başbakan amcaya mektup yazacağım seni Rektörlükten alsın " mesajını okuduğunda çok duygulandığını anlattı .

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . İrfan Aslan , 3 rektör yardımcısının ailevi nedenlerinden dolayı görevlerinden istifa ettiğini belirterek , istifaların altında bir şey aranmamasını istedi . Rektör Prof . Dr . Aslan yaptığı açıklamada , 1 . 5 yıl önce Ağrı ' ya farklı bir misyon , farklı bir hizmet için geldiklerini belirterek , " Ağrı ' ya layık bir üniversite kurmak güzel bir çevre oluşturmak , buradaki öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları için geldik . Ama arkadaşların ve benim ailemin Erzurum ' da olmasından dolayı , biz ve arkadaşlar bayağı zorluk çektik . Arkadaşlarım da bu zorluklara göğüs gerdiler . Ama sonuçta aile daha çok üste çıkıyor , baskın geliyor , bu doğal bir şey . Bundan dolayı da ailelerini tercih etti arkadaşlar . " dedi .

İstifaların en büyük nedenlerinden birinin de artık İbrahim Çeçen Üniversitesi ' nin kurumsallaşması olduğunu ifade eden Rektör Aslan , " Buranın artık kurumsal kimliği var . Bu kurumsal kimlik ileriye gidecektir , gidebilir diye böyle bir karar aldılar . Tabi her şeyden önce ben bir şeye gerçekten üzüldüm . Bu arkadaşlar benim 25 yıllık arkadaşlarımdı ve dostlarımdı . Ağrı ' da çok fedakârca çalıştı , çok güzel hizmetler yaptılar . İnşallah Ağrı için bu üç istifa hayırlı olur . Ama bunu da belirtmek isterim bu istifaların altında hiç kimse bir çapan aramasın . Tamamen ailevi sebeplerden dolayı böyle bir istifa gerçekleşmiştir . " diye konuştu .

" BURALAR HİZMET EDİLMESİ GEREKEN YERLER "

Rektör Aslan , 9 yaşındaki oğlunun da kendisinin istifa etmesini istediğinin altını çizerek , " Bundan bir buçuk ay önce yardımcım Abdulhalik Bey ile Ankara ' dayken o gece o da oğlumu rüyasında görmüş . Bana gece bir buçukta mesaj geldi . Her zaman da okurum oğlumun o mesajını ve hiç silmiyorum . Annesinin cep telefonuyla bana mesaj yazmış ve ben o mesajı okudum . Gece oğlumun resmini aldım ona bakarak ağlıyorum ve uyuyamıyorum . Mesajda ' Rektör olmak zorunda mıydın , ben büyüyünce olsaydın . Başbakan amcaya mektup yazacağım seni Rektörlükten alsın ' diye yazıyordu . Tabii ki duygusal bir mesaj , sonuçta buralar hizmet edilmesi gereken yerler . Biz olmasak bile birilerinin çalışması gerekiyor . İnşallah bundan sonra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi daha güzel gelişimlere neden olur . " ifadelerini kullandı .