Ford Otosan Kocaeli Rallisi start alıyor

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağı olan 28. Ford Otosan Kocaeli Ralli'sinde, Castrol Ford Team Türkiye, yine kazanmayı hedefliyor.

Ford Otosan Kocaeli Rallisi start alıyor
Türkiye’de ralli sporunu uzun yıllardır kesintisiz destekleyen tek fabrika olan Ford Otosan’ın; 8 defa ana sponsorluğunu üstlendiği 28.Ford Otosan Kocaeli Rallisi, Kocaeli Otomobil Sporları Derneği (KOSDER) tarafından Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3. ayağı olarak 12-13 Haziran’da İzmit çevresindeki etaplarda koşulacak.

Kendi evinde ralliyi ağırlayacak olan Ford Otosan, motorsporları takımı Castrol Ford Team Türkiye ile de seyircisi önünde bu sezon hedeflediği takımlar ve pilotlar şampiyonluğu için mücadele verecek. Tamamı genç şampiyonlardan oluşan takım dört Ford Fiesta araç ile yarışacak.

Ford Fiesta S2000’in koltuğunda oturan geçen sezonun Türkiye Ralli Pilotlar Şampiyonu ve Castrol Ford Türkiye takımı pilotlarından Yağız Avcı Kocaeli’nde alacağı puanlarla zirve iddiasını sürdürmeyi hedefleyecek. Avcı’ya tecrübeli co-pilot Bahadır Gücenmez eşlik edecek.

Castrol Ford Team Türkiye takımı için mücadele eden Fiesta R2’lerden birinin pilotluğunu son 5 sezondur takıma büyük başarılar getiren Emre Yurdakul yaparken co-pilotluğunu Burak Erdener üstlenecek. Diğer Fiesta R2’yi ise genç yeteneklerden Orhan Avcıoğlu kullanırken co-pilotluğunu Burak Akçay yapacak. Takımın 4. aracı Fiesta ST’nin koltuğuna ise 2009 Türkiye Ralli Şampiyonası Genç Pilotlar birincisi Murat Bostancı otururken, sağ koltukta Onur Vatansever yerini alacak.

12 Haziran Cumartesi günü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun işaretiyle Kocaeli Outlet Center’dan başlayacak olan yarış, Uluslararası Fuar Merkezi otoparkında yapılacak özel seyirci etabıyla devam edecek. İlki geçen yıl yapılan ve büyük ilgi gören seyirci etabı, gece etabı olmasıyla dikkat çekiyor. Toprak lastikleriyle asfalta çıkan pilotlar izleyenler için keyifli görüntüler sergiliyor.

Rallinin ikinci günü ise ekipler, Kocaeli’nin toprak etaplarından sonra Ören, Kaşıkçı ve Otosan etaplarında yarışacaklar. Etapların üçer kez geçileceği rallinin bitişi yine Kocaeli Outlet Center’da olacak. 28. Ford Otosan Rallisi, toplamda 117 km olan özel etabı geçecek ekipler için yine büyük bir heyecana sahne olacak. Ford Otosan Kocaeli Rallisi, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yanı sıra Historic Ralli ve Mahalli Ralli’ye de ev sahipliği yapacak ve Pazar günü yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası, Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) Türkiye ayağıyla başlamıştı. Sezona Ege Rallileri ile devam eden ekipler için 28. Ford Otosan Kocaeli Rallisi, sezonun üçüncü yarışı olacak. Şampiyonada Bonus Parkur Racing pilotları Fatih Kara-Bilge Ayan ikilisi ilk, Burak Çukurova-Aykan Alakoç ikilisi ikinci, bu yıl Türkiye Ralli Şampiyonası’na geri dönen Serkan Yazıcı üçüncü sırada yer alıyor.

haber 7