Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Ardahan'a kardeşlik çıkarması

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kardeş şehir Ardahan'da yüzlerce araçlık konvoy tarafından karşılandı. Altepe, doğu kalkınmadan Türkiye'nin

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kardeş şehir Ardahan'da yüzlerce araçlık konvoy tarafından karşılandı. Altepe, doğu kalkınmadan Türkiye'nin kalkınamayacağını belirterek, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bölgeye gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Başkan Recep Altepe, yaklaşık 2 ay önce kardeş kent Ardahan'a teknik ekip gönderip, bölgede yapılabilecek çalışmaları belirlemişti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ile Kars'a gelen Altepe, burada AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Kars Belediye Başkanı Nevzat Boskuş ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy tarafından karşılandı.

Daha sonra Kars Şeker Fabrikası'nda Kars Valisi Ahmet Kara ve Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ile bir araya gelen Altepe, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya ile birlikte Ardahan'a geçti. Başkan Altepe, Ardahan-Kars karayolunun Çamlıçatak mevkiinde 200 araçlık konvoy ve bine yakın vatandaş tarafından karşılandı. Ardahanlılar, Başkan Altepe ile selamlaşmak için yolda uzun bir kuyruk oluşturdu.

Recep Altepe, Ardahan Belediye binası önünde de coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Halk oyunları gösterisinin ardından belediye binası önünde toplanan vatandaşlara seslenen Başkan Altepe, "Ardahan Bursa zaten her zaman iç içe. Bir Ardahan da Bursa'da var. Bugün kağıt üzerindeki kardeşliğimizi somut işbirliklerine çevirmek için buraya geldik." dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'u makamında ziyaret eden Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce de Ardahan'ın altyapısına yönelik bir teknik çalışma yaptıklarını hatırlatarak, "Bizden önce teknik ekibimiz, "Ardahan'a altyapı için ne tür bir katkımız olabilir" anlamında bir çalışma yapmıştı. Ben de yapılabilecek işleri ve Ardahan'ı bizzat görmek istedim. Bu nedenle Bursa olarak bugün buradayız. Sizin yanınızda olduğumuzu göstermek için buradayız. El ele gönül gönüle güzel projelere imza atacağız. Ardahan'a katkı sağlayabilecek neler yapabiliriz onları belirleyip, imkanlar ölçüsünde hayata geçirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Ardahan merkez ve ilçelerdeki sorunları dinleyin Başkan Altepe, bölgenin yıllardır ihmal edildiğini, bu nedenle de sürekli göç verdiğini hatırlattı. Öncelikle göçü engellemek adına ekonomik bazı adımların atılması gerektiğini dile getiren Başkan Altepe, "Belediye hizmetlerinin yanında öncelikle halkın göç etmesini gerektirecek unsurları ortadan kaldırmak gerekli. En önemli geçim kaynağı olan hayvancılığı geliştirmek ve gençlere iş imkanları sağlamak gerekiyor. Böylelikle göçü tersine çevirebiliriz. Biz doğunun dertleriyle dertlenmezsek burada olmayız. Öncelikle Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak neler yapabiliriz onları belirleyip, koyabileceğimiz her türlü katkıyı koymak istiyoruz." dedi.

Başkan Altepe, son olarak Kars Belediye Başkanı Nevzat Boskuş'u da makamında ziyaret ederek, 8 yıldır Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş olan Kars'la da işbirliğine yönelik çalışmaların yapılacağını kaydetti. Kars Belediye Başkanı Boskuş, günün anısına Başkan Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar'a yöresel el dokuma kilim hediye etti.