-sra-l'-n Saldırısı, Nato Parlamenterler Asambles-'nde De Gündeme Geld-

NATO Parlamenterler Asamblesi Akdeniz ve Ortado*u Özel Grubu Ba*kan* ve AK Parti K*r*kkale Milletvekili Vahit Erdem, *srail'in gözard* edilmesi mümkün olmayan bu davran** tarz*n*n, bölgesel ve uluslararas* bar** ve istikrara kar** ciddi bir tehdit niteli*inde oldu*unu bildirdi

  NATO Parlamenterler Asamblesi Akdeniz ve Ortado*u Özel Grubu Ba*kan* ve AK Parti K*r*kkale Milletvekili Vahit Erdem , *srail ' in gözard* edilmesi mümkün olmayan bu davran** tarz*n*n , bölgesel ve uluslararas* bar** ve istikrara kar** ciddi bir tehdit niteli*inde oldu*unu bildirdi .
NATO Parlamenterler Asamblesi Riga *lkbahar Toplant*s*n*n bugünkü Genel Kurul oturumunda bir konu*ma yapan Erdem , Gazze ' ye insani yard*m ta**yan gemilere *srail taraf*ndan düzenlenen sald*r*y* Genel Kurul ' un gündemine ta**d* . Olayda 10 ' dan fazla ki*inin hayat*n* kaybetti*inin , 50 kadar ki*inin de yaraland***n*n rapor edildi*ini belirten Erdem , *srail Silahl* Kuvvetlerinin sald*r*s*n*n uluslararas* sularda gerçekle*ti*ine i*aret etti . Uluslararas* yard*m misyonunun , 30 ' u a*k*n ülkeden yüzlerce ki*inin yer
ald*** sivil toplum gruplar*nca , uluslararas* e*güdüm alt*nda organize edildi*ini belirten Erdem , " Bu sald*r* , ba*ta 4 . Cenevre Konvansiyonu olmak üzere , uluslararas* hukukun ve BM *art*nda yer alan temel hükümlerin ihlali mahiyetindedir . *srail hükümeti tutuklad*** ki*ileri biran önce serbest b*rakmal*d*r . Gözard* edilmesi mümkün olmayan bu davran** tarz* , bölgesel ve uluslararas* bar** ve istikrara kar** ciddi bir tehdit niteli*indedir " ifadelerini kulland* .
BM Genel Sekreteri , AP Ba*kan* ve AB Yüksek Temsilcisi ile di*er birçok uluslararas* örgütün ve dünyan*n çe*itli yerlerinden birçok ülkenin , çe*itli aç*klamalar yaparak bu olay* k*nad*klar*n* kaydeden Erdem , bu geli*menin , bölgenin güvenlik ve istikrar*n* olumsuz yönde etkileyece*ini vurgulad* .
Öte yandan BM Güvenlik Konseyi ' nin ola*anüstü oturum yapt*** bu olay* tart**mak üzere Kuzey Atlantik Konseyi ' nin de toplanaca** bildirildi .