Sera Ve Nar Bahçesinde Hint Keneviri Bulundu

Aksu ilçesinde, polis tarafından yapılan operasyonla sera ve nar bahçelerinde hint keneviri yetiştiren 4 kişi gözaltına alındı

  Aksu ilçesinde , polis tarafından yapılan operasyonla sera ve nar bahçelerinde hint keneviri yetiştiren 4 kişi gözaltına alındı . Zanlılardan birinin bahçesinde yetiştirdiği hint kenevirini çalacakları şüphesiyle iki kişiyi tüfekle yaraladığı belirlendi .
Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri , uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen bir gruba yönelik operasyon başlattı . Önceden belirlenen adreslere eşzamanlı yapılan baskınlarda sera ve nar bahçelerine hint keneviri yetiştirdikleri ve ticaretini yaptıkları öne sürülen Süleyman K . ( 31 ) ve 54 yaşındaki babası Erdoğan K . ile uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen Ahmet Ş . ( 56 ) ve eşi Refiye Ş . ( 50 ) gözaltına alındı .
Süleyman K . ' nın evinde ve bahçesinde yapılan aramada , 3 bin 801 kök kenevir bitkisi , 655 gram esrar maddesi , 1 gram eroin , kasten yaralama suçunda kullanıldığı belirlenen bir av tüfeği , 23 fişek , Kepez ilçesinden çalındığı tespit edilen bir motosiklet ve LCD televizyon ele geçirildi . Ahmet Ş . ve Refiye Ş . ' nin evlerinde yapılan aramada 10 gram esrar , 22 gram kenevir tohumu , 1 kuru sıkı tabanca ve 34 fişek ele geçirildi .
Zanlıların Pınarlı Mahallesi ' ndeki parklarda gençlere uyuşturucu madde sattıkları iddia edildi .
Bahçesinde babasıyla birlikte kenevir yetiştirdiği öne sürülen Süleyman K . ' nın , geceleri hint kenevirlerinin çalınmaması için nöbet tuttuğu öne sürüldü . Süleyman K . ' nın 27 Mayıs günü tuttuğu nöbet sırasında bahçenin yanında gördüğü M . A . ile A . D . isimli iki kişiyi kenevir çalmaya geldiklerini sanarak av tüfeğiyle yaraladığı tespit edildi .
Yaralanan kişilerin çoban olduğu , kaybettikleri keçilerini ararken yanlışlıkla kenevir ekili bahçeye girdikleri sonradan anlaşıldı .
Gözaltına alınan zanlılar Aksu Asayiş Büro Amirliği ' nde sorguları devam ediyor .