LÖSEV üyelerinden Ereğli Kaymakamı Ekşi'ye ziyaret

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Karadeniz Bölge Temsilcisi Gülhan Erbil, bazı lösemi hastaları ve aileleriyle protokol ziyaretlerinde bulundu. Erbil,

  Lösemili Çocuklar Vakfı ( LÖSEV ) Karadeniz Bölge Temsilcisi Gülhan Erbil , bazı lösemi hastaları ve aileleriyle protokol ziyaretlerinde bulundu . Erbil , 9 . Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ' ye ziyaretinde , her yıl Mayıs ayının son haftası ile Haziran ayının ilk haftasının Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlandığını söyledi .

LÖSEV ' in Türkiye ve dünyada yaşanan kanser hastalığına dikkat çekmek , gönüllü katılımını ve duyarlılığını artırmak amacında olduğunu belirten Erbil , " Bu yıl sloganımız ' Lösemiye Karşı Tek Yürek ' olarak belirlendi . Ülke genelinde 7 binin üzerinde hasta üyemiz var . Her geçen yıl bu sayı artıyor . Çağımız kanser çağı . Önlemler alınmadığı sürece bu artış devam edecek . Hastalık en fazla 2-5 yaş aralığında görülüyor . Çocukluk çağı kanser türleri arasında olün löseminin tedavisi 3-3 , 5 yıl sürüyor . maliyeti yüksek bir hastalık . Sadece Hematoloji ünitelerinin olduğu yerlerde tedavi edilebiliyor . Zonguldak ve Ereğli ' de yaşayan hasta ailelerin böyle bir şansı yok , ya İstanbul , ya da Ankara ' ya giderek tedavilerini yaptırabiliyorlar . Hastalığın tam teşhisi için düzenli kan sayımı ve kemik iliğinden örnek alınması gerekiyor . " LÖSEV Zonguldak İl Temsilcisi Zeki Erkez de , hastalığın bulaşıcı olmadığını belirterek , " çocukların maske takması , hastalığın bulaşması tehlikesi nedeniyle değil , tam tersine tedavi sürecinde hastanın dışarıdan enfeksiyon kapmaması için alınan bir önlemdir . " dedi .

Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi , çocukla hastalığı yan yana düşünmenin bile üzücü olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü : " Çocuklar koşup oynamalı , gülüp eğlenmeli . Ama hayatta böyle şeylerle de karşılaşıyoruz . Çocukların okullarına normal seyrinde gidebilmesi , yaşıtları gibi oynayabilmesi , kişi ve idare olarak da en büyük arzumuz . Bunu sağlamak için her türlü desteği vermeye hazırız . Çocuklar hepimizin çocukları . Bir annenin hasta bir çocukla uğraşmasının ne kadar güç olabileceğini tahmin ediyorum . Toplumun bilgilendirilmesi çok önemli . "

Hasta yakınlarından çocukların durumları hakkında bilgi alan Ekşi , çocuklara hediyeler verdi .

Erbil ve beraberindekiler , Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık , İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş , Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç ' i de ziyaret etti .