Irak heyeti, Gaziantep'e açılacak başkonsolosluk yer tespiti yapıyor

Irak, Gaziantep'te başkonsolosluk açıyor. Türkiye ve Irak hükümetlerinin karşılıklı olarak Basra ve Gaziantep'e başkonsolosluk açılması yönünde aldıkl

  Irak , Gaziantep ' te başkonsolosluk açıyor . Türkiye ve Irak hükümetlerinin karşılıklı olarak Basra ve Gaziantep ' e başkonsolosluk açılması yönünde aldıkları kararın ardından Irak ' tan resmi bir heyet , Gaziantep ' e gelerek konsolosluk binasının yer tespiti için çalışmalara başladı .

Irak Dış İşleri Bakanlığı Konsolosluklar Sorumlusu Mazin Ebu Muhammed başkanlığındaki heyet , Gaziantep Ticaret Odası ' nı ( GTO ) ziyaret etti . GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ile bir araya gelen heyet , fikir alışverişinde bulundu . GTO Başkanı Mehmet Aslan , konsolosluk binasının yer tespiti ve tahsisi ile ilgili olarak heyete her türlü desteği vereceklerini söyledi .

Başkan Aslan , yaklaşık 3 yıldan bu yana Irak ' ın Gaziantep ' e başkonsolosluk açması yönünde büyük emekler verdiklerini ve artık sona gelindiğini belirtti . Aslan , şöyle devam etti : " Gaziantep olarak Irak ' ın en zor günlerinde daima yanlarında olduk . Sıcak gelişmeler yaşanırken bile Irak ile ilişkilerimizi koparmadık . Dolayısıyla Irak ile her anlamda güçlü bağlarımız var . Gaziantep ' e Irak Başkonsolosluğu açıldıktan sonra iki ülke arasında var olan gerek sosyal ve kültürel gerekse de ticari ilişkilerimiz daha da hızlı bir şekilde gelişecek . "

Aslan , Gaziantep ' i bölgenin diplomasi merkezi haline getirmek için yoğun çaba harcadıklarını ve bu yolda önemli mesafeler alındığını ifade etti . Aslan , " Sanayi ve ticaretin yanı sıra turizm , finans , sağlık , fuarcılık gibi birçok alanda gerçekleştirdiğimiz önemli atılımlarla birlikte bölgenin diplomasi merkezi olma yolunda da emin adımlarla ilerliyoruz . Suriye ' nin ardından Irak ' ın da Gaziantep ' e Başkonsolosluk açacak olması , hedefimize emin adımlarla ilerlediğimizin göstergesidir . Irak ' ın Gaziantep ' e Konsolosluk açacak olması Ortadoğu ' dan daha birçok ülkeyi Gaziantep ' e Konsolosluk açmak üzere harekete geçirecektir . " diye konuştu .

Irak Dış İşleri Bakanlığı Konsolosluklar Sorumlusu Mazin Ebu Muhammed ise konsolosluk binasının yer tespiti yapıldıktan sonra en kısa sürede konsolosluğun faaliyete geçirileceğini kaydetti .