Bolu'ya veda eden Vali Akpınar: Zübük dışındaki Bolulara hakkımı helal ediyorum

Valiler Kararnamesi'yle Bolu'dan Bilecik'e atanan Vali Halil İbrahim Akpınar, arasının bozuk olduğu Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı isim verme

Valiler Kararnamesi'yle Bolu'dan Bilecik'e atanan Vali Halil İbrahim Akpınar, arasının bozuk olduğu Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı isim vermeden 'Zübük'e benzeterek, "Zübük diye adlandırdığım şahıs haricindeki Bolululara hakkım varsa helal olsun. Zübük konusunda aynı düşünceye sahip değilim. Allah onu ıslat etsin." dedi.

Son Valiler Kararnamesi'yle Bolu'dan Bilecik'e atanan Vali Halil İbrahim Akpınar, vedalaşarak Bolu'dan ayrıldı. Valilik konutu önünde yapılan veda törenine, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ertaş, Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, İl Müftüsü, Yaşar Yaprak, daire müdürleri ve valilik personeli katıldı. Akpınar, veda töreninde gazetecilerin sorularını cevapladı. Akpınar, gitmesinde Abant'taki çalışmaların etkisinin sorulması üzerine "Zannetmiyorum. Abant'a gidip gelenler beğeniyor. Hatta bir kısmı 'bu kadar niye tepki gösterildiğini anlamıyoruz' diyor. Gitmeyenler, taş sökülüp asfalt yapılacak sanıyor. Oysaki orada asfalt sökülüp taş yapılacak." dedi.

Akpınar, arasının bozuk olduğu Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı da isim vermeden 'Zübük'e benzetti. Akpınar, Yılmaz'la ilgili şunları söyledi: "Bolu'daki herkese sağlık ve huzur diliyorum. Zübük diye adlandırdığım şahıs hariç. Onun haricindeki tüm Bolulara eğer hakkım varsa helal olsun. Helallik diliyorum. Ama Zübük konusunda aynı düşüncede değilim. Allah onu ıslah etsin. Başkada bir şey demiyorum."

Akpınar, çocuklarının ayakkabı bağcıklarını kendi elleriyle bağladıktan sonra dışarıya çıktı. Vali Akpınar, burada çocukları, vali yardımcıları ve kaymakamlarla ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çektirdi. Akpınar, daha sonra vedaya gelen herkesin elini sıkarak özel arabasına bindi. Akpınar, kendi kullandığı araba ile Bolu'dan ayrılırken, arkasından su döküldü.