Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar Kentten Ayrıldı

Valiler kararnamesiyle Bilecik'e atanan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, kendisi için düzenlenen veda yemeğinde basın mensuplarına serzenişte bulunarak, "Valiliğe alınan makam aracını pehlivan gibi haber yaptınız ama yeme içme paralarını es geçtiniz" dedi

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar Kentten Ayrıldı
Valiler kararnamesiyle Bilecik'e atanan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, kendisi için düzenlenen veda yemeğinde basın mensuplarına serzenişte bulunarak, "Valiliğe alınan makam aracını pehlivan gibi haber yaptınız ama yeme içme paralarını es geçtiniz" dedi.
Valiler kararnamesi ile Bilecik Valiliği'ne atanan Halil İbrahim Akpınar onuruna bir yemek verildi. Verilen yemeğe Bolu protokolü ve bürokrasisi katılım gösterdi. Vali Akpınar, Abant, Yeniçağa-Mengen yolu ve Seben Gölü ile ilgili açıklama yaptı. Konuşmasında Bolu'nun gelişimine katkıda bulunmaya, iyi yönetim anlayışıyla vatandaşlara hizmet etmeye çalıştığını ifade eden Akpınar, daha önce görev yaptığı yerlerde olduğu gibi Bolu'da da hem kapısının hem de gönlünün herkese açık olduğunu belirtti. Akpınar, "Normal şartlar altında hiçbir bürokrat yaptığı hizmeti sırtına alıp götürmez. Örneğin ben Mengen yolunu ya da Seben Gölü'nü yanımda götürmeyeceğim. Bizler belki bir daha görmeyeceğimiz yerlerde bile muvaffak olduğumuz hizmetlerle övünürüz" dedi.
Abant'ta yapılan çalışmalar esnasında bazı haklı eleştirilerin yanında insafsız, izansız ve gerçek dışı eleştirilerle de karşı karşıya kaldıklarını belirten Akpınar, ''Bazıları ideolojik saplantılarıyla ve özellikle benim demokratik duruşuma karşı intikam duygusu ile saldırıya geçti. Dün son durumu görmek için Abant'ta idim. Eleştirilerin ne kadar afaki ve insafsız olduğunu tekrar müşahede ettim. Nilüferler yok oldu diyorlardı, adeta binlerce nilüfer tüm güzelliği ile onların yalanlarını suratlarına çarpıyordu" diye konuştu.
Vali Akpınar'ın en dikkat çekici ve eleştirici konuşmaları ise son bölümde yer aldı. Bolu Belediyesi ile aralarında gerginlik yaşanan Kızılay Parkı konusuna değinin Akpınar, buranın yapılması durumunda Özel İdare'nin çok büyük bir gelire sahip olacağını belirtti. Vali Akpınar konuşmasının son bölümünde ise basın mensuplarına serzenişte bulundu. Valiliğe aldığı makam aracının defalarca haber yapıldığını ama her 8 ayda bir Seben Gölü gibi büyük bir projeyi hayata geçirecek paranın yemeye içmeye ayrılmasının fark edilmediğini belirtti. Vali Akpınar, "Burada görev yaptığım süre içinde her türlü eleştiriyi demokratik bir hakkın kullanılması olarak gördüm ve sadece açıkça yanlış ya da gerçek dışı olan haberleri düzeltme yoluna başvurdum. Cesur ve özgür basın, demokratik hayatımızın en önemli unsurudur. Ama küçük bir not düşmeme müsaade edin. Valiliğe alınan makam aracı için, hiç usanmadan pehlivan tefrikası gibi yazı yazan değerli arkadaşlarımız, her 8 ayda bir Seben Gölü gibi büyük bir projeyi hayata geçirecek paranın yemeye içmeye ayrılmasını herhalde fark etmiyorlar. Sahte çek tanziminden ve ihaleye fesat karıştırmaktan yargılanan birileri herhalde haber değeri taşımıyordu" diye konuştu.
Vali Akpınar'a konuşmaların ardından çeşitli hediyeler takdim edildi.