Alman milletvekilleri: Resmen korsanların saldırısına uğradık

İsrail'in saldırdığı Gazze'ye yardım gemisindeki Alman milletvekilleri, sınır dışı edilmelerinin ardından geldikleri Berlin'de basın toplantısı düzenledi. 'Biz bu ...

 

İsrail ' in saldırdığı Gazze ' ye yardım gemisindeki Alman milletvekilleri , sınır dışı edilmelerinin ardından geldikleri Berlin ' de basın toplantısı düzenledi .

" Biz bu barbar girişimin şahitleriyiz . Büyük bir ihtimalle planlanmış öldürme operasyonuydu . " diyen Sol Parti Milletvekili Annette Groth , bu meseleyi uluslararası arenaya taşımayı ve Gazze ablukasının kaldırılmasını sağlamayı görev bildiklerini dile getirdi . Groth , " Gazze ' deki unutulmuş bir savaşın zihinlerde tazelenmesi için demek ki bu kadar insan ölmesi gerekiyormuş . Biz şimdi Alman hükümeti ve Avrupa Parlamentosu ' na savaşın bitmesi , durumun normalleşmesi için baskı yapacağız . Hapisteki dostlarımızla dayanışma içindeyiz . " diye konuştu .
Sol Parti Milletvekili İnge Höger ise ilk önce bindikleri Chaleror 1 ve Chalelor 2 gemilerindeki arızların özellikle çıkarıldığı şüphesi içerisinde olduğunu ifade etti . İsrail askerlerinin saldırısında kendilerini rehin alınmış gibi hissettiklerini belirten Höger , Almanya ' ya sadece üzerindeki elbiseler ve pasaportuyla geri dönebildiğini kaydetti . Gazze ' ye ambargo uygulanmansın uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çeken Höger , şöyle devam etti : " Filistinlilere uygulanan devletlerarası hukuka aykırı faaliyetlere kamuoyunun gündemine gelmesi için maalesef 16 veya 19 kişinin ölmesi gerekmesi üzücü . Şimdi ise bizim gibi ülkelerine dönemeyenler için mücadele edeceğiz , biz milletvekili olduğumuzdan geri dönebildik . Grubumuzdaki diğer insanlar ise İsrail ' de kaldılar , ne oldukları ve nelere maruz kaldıkları ile ilgili bilgimiz yok . " Höger , gemilerdeki hiç kimsenin kesinlikle silahlı olmadığını da sözlerine ekledi .
" Resmen korsanların soyguna uğradık . " diyen Sol Parti eski Milletvekili Norman Paech ise " Somali sahilindeki gelişmeleriyle yakinen ilgilenen Federal Hükümet ' in bu korsan girişimi nasıl yorumlayacağını merak ediyorum . " dedi . İsrail hükümetinin ölümleri ve yaralanmaları askerlere yapılan saldırı ile aklamaya çalıştığını dile getiren Paech , şunları söyledi : " Bunun gerçekle hiç alakası yok . Olay günü sabah 5 ' e doğru şişirme kayık ve diğer gemilerdeki askerlerin gemilere yaklaştığına şahit olduk , tüm bu aksiyon 10 dakika bile sürmedi . Daha sonra patlama seslerini duyduk , zannedersem el bombaları patlatılmış olabilir . Göz yaşartıcı ve diğer gaz bombaları da kullanıldı . Daha sonra helikopterlerdeki askerler gemiye inmeye başladı . Kadınları alt kata indirmiş , erkekler üst kattaydık . Yaralıların tedavi edildiği odadaydım . O odaya yaralı üç İsrail askerinin getirildiğini gördük . Ayrıca silah sesleri duyduk , onlarca insan yaralandı . Kameramla çekim yapmıştım , görüntülerime el konuldu . "
İsrail ' in savaş suçu işlediğini vurgulayan Paech , " Gazze ' ye uygulanan abluka yasadışı . Tüm sivillerin Gazze ' ye insani yardım götürmeye hakkı var . Buna mani olanlar hukuka aykırı hareket etmiş olur . Bu dengesiz korsanlık girişimidir . " diye konuştu .
( CİHAN )


Zaman