AK Partili vekil Hacı Bektaş-ı Veli Derneği'nde türkü söyleyip dert dinledi

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Ayşe Akbaş, parti yöneticileriyle birlikte Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği'ni

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Ayşe Akbaş, parti yöneticileriyle birlikte Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek üyelerinin problemlerini dinleyen Akbaş, saz eşliğinde türkülere de katıldı. Özeleştiri de yapan Akbaş, "Şimdiye kadar empati yapmamışız. Önceden bu sorunlar tartışılmıyordu. Farklı dil ve dinde olanların sıkıntılarını çözmek için gayret gösteriyoruz." dedi.

Dernek Başkanı Dr. Mehmet Ali Çiçek'ten çalışmaları ve problemleri hakkında bilgi alan AK Parti Milletvekili Akbaş beraberindeki heyete, minik bir konser de verildi. Dr. Çiçek'e beklentilerini soran Akbaş, "Bu tür ziyaretlerde yorgunluklarımızı unutuyoruz. Bizlere ümit bağlayanların her zaman yanındayız." dedi. Problemlerin çözümünün zor ama imkansız olmadığını ifade eden Çiçek ise kendilerine göre Alevi meselesi bulunmadığına dikkat çekti. 10-15 yıl öncesine kadar Alevi vatandaşların bunu söyleyemediğini savunan Çiçek, "Sorunlarımızı empatiyle çözmeye kalkarsak kolay olur. Alevilerin ibadet yeri cemevidir. Bizim orucumuz muharrem ayında. Bizim sevgimiz Ehl-i Beyt. Bizler Tanrı'nın bir sureti olarak Kabe'yi kutsal gören toplumuz. Bin yıldır bu böyle oldu, on binlerce yıl da böyle olacak. Yetmiş iki millete aynı gözle bakan toplumuz. Artık bizi herkesin olduğumuz gibi kabul ederek aynı gözle bakmasını, saygı duymasını ve değiştirmeye çalışmamasını diliyoruz. Biz birlikte yaşamayı biliyoruz, yeter ki aramıza nifak sokmasınlar. Artık Çorumlar, Maraşlar, Sivaslar yaşanmasın ve bütün kalbimle inanıyorum ki yaşanmayacak. Biz kardeşiz, barıştan yanayız, insanız. Alevisiyle, Sünnisiyle, Süryanisiyle, Ermenisiyle, Yahudisiyle bu topraklarda yaşayan herkes, bugüne kadar kardeşçe yaşadık ve yaşayacak." diye konuştu.

"AYNI ALLAH'A FARKLI YOLLARDAN GİDİYORUZ"

Milletvekili Ayşe Akbaş'ın, "Alevilik mezhep midir, yaşam felsefesi midir?" sorusunu da cevaplayan Dernek Başkanı Mehmet Ali Çiçek, "Mezhep ya da bir yaşam felsefesi. Kabul edilmesi gereken tek şey, bu toplum böyle yaşıyor. Cemevinde ibadetini Türkçe yaparak. Bunun yolu, yaşam felsefesi bu. Aynı Tanrı'ya ulaşmanın yolu. Allah'ın varlığını kabul ediyoruz. Gidiş yolumuz bu, bırakalım böyle kalsın. Sadece yollarımız farklı. Beklenen tek şey, saygı duyulması." dedi. Hükümetin yılların birikimi olan bu problemi çözmek için samimiyetle büyük çaba harcadığına değinen Ayşe Akbaş da, "Sorunu çözüme götüren bir iktidar var. Siz ne kadar ciddi olursanız, biz o kadar çözüm arayacağız." karşılığını verdi.