13 Yaşındaki Fidan'ın Buruk Sevinci

Adana'da, 12 yıl önce bir yolcu minibüsünün çarpması sonucu anne ve babasını kaybeden 13 yaşındaki Fidan Arslan'ın bisiklet hayali Anneler Günü'nde trafik polisleri tarafından gerçekleştirildi

Adana'da, 12 yıl önce bir yolcu minibüsünün çarpması sonucu anne ve babasını kaybeden 13 yaşındaki Fidan Arslan'ın bisiklet hayali Anneler Günü'nde trafik polisleri tarafından gerçekleştirildi. Hayaline kavuştuğu için çok mutlu olan Arslan, Anneler Günü'nde annesine sarılıp öpemediği için gözyaşlarını tutamadı.
Her yıl 3-9 Mayıs tarihleri arasında, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlanıyor. Adana'da da bu tarihler arasında çeşitli etkinlikler yapıldı. Bu yıl ilk kez Adana'da fakir ailelerin çocuklarına Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından bisiklet dağıtıldı. Bisiklet dağıtım töreninde Fidan Arslan (13) isimli bir kız çocuğunun dramı ortaya çıktı. Bisikleti hediye olarak alan Arslan çok duygulandı.
Arslan'a Anneler Günü hediyesi olan bisiklet, uzun yıllardır hayalini süsleyen araçtı. Küçük yaşta annesi ve babasını kaybettiği için inşaatlarda çalışan ağabeyi tarafından büyütüldüğü için maddi durumu iyi olmadığından arkadaşları bisiklete binerken, küçük kız onlara bakmakla yetiniyordu. Küçükken ağabeyinin bisikletine biniyor ancak kendi bisikleti olmasını istiyordu. Uzun yıllar beslediği hayalini, trafik polislerinin Anneler Günü'nde gerçekleştirmesi, onu hem mutlu etti hem de duygulandırdı.
Bisikleti olduğu için çok mutlu olan Fidan Arslan artık çok sevdiği okuluna bisikletle gidip geliyor. Arslan, anne ve babasını 1 yaşındayken kaybettiğini ve onları tanıma fırsatı bile bulmadığını söyleyerek şöyle konuştu: "Anne ve babam hastaneye giderken 12 yıl önce bir yolcu minibüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetmiş. Çok büyük bir tesadüf ki trafik haftasında hayalim gerçek oldu. Mutluluğu ve üzüntüyü aynı anda yaşıyorum. Çünkü annemi ve babamı trafik kazasında kaybettim. Bisiklet hayalimi de
trafik haftasında, trafik polisleri sayesinde gerçekleştirdim."
POLİS AMCALAR SAYESİNDE BİSİKLETE KAVUŞTUM
Anne ve babası olmadığı için inşaatlarda çalışan ağabeyinin kendisine baktığını bu nedenle arkadaşları bisiklete binerken kendisinin sadece onlara bakmakla yetindiğini, bazen ağabeyinin ikinci el bisikletine bindiğine dikkat çeken Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Hep bir bisikletim olsun istedim. Ama paramız olmadığı için bisikletim olmadı. Ama uzun yıllar sonra polis amcalar sayesinde bisikletim oldu. Çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Artık bende her istediğimde bisiklete binebileceğim."

Anne ve babasını trafik kazasında kaybedip trafik haftasında hediye aldığı için çok farklı duygular içinde olduğunu belirten Arslan, şunları söyledi: "Trafik canavarları beni hem annesiz hem babasız bıraktı. Onları çok özlüyorum. Annemi ve babamı fotoğraflarından tanıdım. Ama onlara dokunmak, öpmek, koklamak isterdim. Ancak trafik canavarı nedeniyle onları hiç hatırlamıyorum. Keşke sürücüler hata yapmasa da kimse annesiz babasız kalmasa."
ANNELER GÜNÜNDE ANNEMİ ÖPMEK İSTERDİM
12 yıldır Anneler Günü'nü annesiz geçirdiğini, mezarı uzak olduğu için mezarına gidemediğini gözyaşları içinde anlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Annemi bir şoför aldı götürdü benden. Onu hiç tanımadım. Bu yüzden çok üzülüyorum. Bugün anneler günü ama annem yok. Annemin yerine öğretmenlerimin elini öpüyorum. Annem yaşasaydı ona hediye alır öpüp sarılmak isterdim. Ama onun mezarına bile gidemiyorum."
Babasını da çok özleyen Arslan, babasından kalan tek fotoğrafının arkasına "Seni çok özledim. Niçin beni bırakıp gittin. Şimdi sensiz ne haldeyim. Seni çok özlüyorum babacığım" yazdı. Annesine de aynı duyguları besleyen küçük kız onu her akşam yatarken öpüp koklayacağı bir fotoğrafı bile yok. Arslan, annesini fotoğraftan bile olsa görmek istediğini ancak yıllar sonra tek olan fotoğrafının da kaybolduğunu sözlerine ekledi.
(FK-HO-Y)