Beşiktaş galibiyete sevindi, sakatlığa üzüldü

Bu sezon son kez taraftarı önüne çıkan Beşiktaş, Manisaspor'u Nihat ve Hüseyin'in kendi kalesine attığı gollerle 2-0 yendi. Maçta Rıdvan'ın ayağı kırıldı


 EFKAN BUCAK

Beşiktaş İnönü Stadı’ndaki Beşiktaş-Manisaspor mücadelesi, lig sonu ununu eleyip eleğini asmış takımların maçlarındaki tüm özellikleri taşıyordu. Tribünde gözle görülür boşluklar, sahadaki mücadeleye kendini kaptırmak yerine kendi arasında eğlenen taraftarlar (Gerçi konu Beşiktaş olunca her maç öyle ya, neyse), sahaya eksik kadroyla (17 kişi) çıkan, ilk 11’i ve yedekleri gençlerle takviye eden bir takım (Beşiktaş’tan bahsediyorum), stresten uzak bol pozisyonlu bir maç...

Karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümü aslında biraz endişe vericiydi zira topa daha fazla sahip olan Manisa sürekli paslaşmayı tercih ediyor, Beşiktaş da rakibin üstüne çok gitmiyordu. Böyle olunca ‘Acaba sıkıcı bir maç mı izleyeceğiz?’ diye düşünen tek ben değildim sanırım. Neyse ki Beşiktaşlı futbolcular ‘kafalarını kullanmaya’ başladılar da mücadeleye heyecan geldi. 12’de Sivok, 14’te Toraman ve 16’da Bobo’yla Beşiktaş üç net gol pozisyonu yakaladı üçü de kafa şutuydu. Siyah-beyazlı takımın genç neferleri Necip ve Rıdvan kamikaze gibi Manisa savunmasının arasına daldığında çoğunlukla kendilerini yerde buldular. Bu da Siyah-Beyazlılar’ın çok duran top bulmasını sağladı. Ancak Rıdvan bindirmelerinin birinde ciddi şekilde sakatlanarak oyun kenarına alındı.

İlk yarıda Beşiktaş rakibine ciddi bir üstünlük sağlamasına karşın forvetteki bitiricilik sorunu yine kendini gösterdi. 21’de kaleyi uzaktan tutturamayan Nihat, 31’de Bobo’nun ortasını kafayla, 35’te de Rıdvan’ın pasını ayağıyla müsait durumda ağlara gönderemedi. Siyah-Beyazlılar’da ilk yarının en net pozisyonunun sahibiyse Fink’ti. Alman oyuncu 29’da soldan yapılan ortayı ceza sahası içinde tamamladı, top üst direğe çarpıp auta çıktı.

Manisaspor’un maçta bulduğu en ciddi pozisyonda topun yanlışlıkla kaleye gittiğini söylesem Manisaspor’un etkinliğini anlatabilirim sanırım. 52’de Simpson sağdan orta yaptı ancak top doğrudan kaleye yöneldi, Hakan meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı.

İkinci yarıda ilk 20 dakika göbekten gelmeye çalışan Beşiktaş sonra ‘kanatlanmayı’ tercih edince goller de geldi. 69’da İsmail’in sağdan ortasında savunmanın arkasına sarkan Nihat kafayla topu ağlara yolladı ve şanssızlığını kırdı. İki dakika sonra bu kez soldan İsmail Üzülmez soldan ortaladı Hüseyin ters bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Bu gol bu sezon İnönü’deki son maçın da skorunu belirledi.

MAÇTAN NOTLAR
* Maçın 42. dakikasında sağdan gelişen atakta, Beşiktaşlı Rıdvan Şimşek sakatlandı. Genç oyuncu mücadeleye sedyeyle terk ederken yerine bir başka genç isim, Atınç Nukan oyuna dahil oldu. Sedyede gözyaşlarını tutamayan Rıdvan'ın sol bileğinin dışında bir kırık olduğu açıklandı.

* Siyah-Beyazlı taraftarlar, 'Fener gol gol gol, 30 sene oluyor' tezahüratları yapıp 'Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar' türküsünü söyleyerek, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Şanlıurfa’da Trabzonspor’a kaybeden ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye göndermede bulundu. Maçın başlama düdüğünün ardından da tüm tribünler hep bir ağızdan Şanlıurfa türküsünü yeniden söyledi. Öte yandan taraftarlar Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve federasyon aleyhine tezahüratlar yaptı. Taraftarlar, küfürlü tezahüratlar yaparken, stat hoparlörlerinden kötü tezahürat yapılmaması istendi.

* Hafta içinde sözleşme yenileyen kaleci Hakan Arıkan, Manisaspor karşısında 'ilk 11’de sahaya çıktı. Kaleci Rüştü, kadroda yer almazken yedek kaleci olarak da Korcan Çelikay kulübedeydi. Kartal'da Ferrari, Yusuf, Holosko, Nobre, Ekrem ve Uğur sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

* Galatasaray’a gideceği yönünde spekülasyonlar yapılan Serdar Özkan'la yine sezon sonunda kiralık geldiği İspanya’nın Getafe takımına dönecek olan İbrahim Kaş da kadroda yer almadı. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen Rodrigo Tabata da, uzun süre sonra ilk 11’de forma şansı buldu.

Radikal