BDP'liler, aralarında husumet bulunan iki aileyi barıştı

Batman'da iki ay önce düğünde yaşanan kavgada 16 yaşındaki bir gencin ölmesi sonucu Ekmen ve Baytar aileleri arasında başlayan husumet, verilen barış

Batman'da iki ay önce düğünde yaşanan kavgada 16 yaşındaki bir gencin ölmesi sonucu Ekmen ve Baytar aileleri arasında başlayan husumet, verilen barış yemeği ile sona erdi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ve bazı sivil toplum kuruluşlarının girişimiyle Petrol Kent Mahallesi Taziye Evi'nde bir araya gelen taraflar, aralarındaki husumeti bitirdi. Verilen barış yemeği öncesi Kuran-ı Kerim okuyan imam, kan davasının İslam'da yeri olmadığını belirterek barışın önemine vurgu yaptı.

Daha sonra söz alan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, her iki aileyi barış için gösterdikleri çaba ve medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ederek kan davasının barışla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ata, "Bir ölüm diğerini getirmemeli. Atalarımız demişler kan kanla yıkanmıyor. Bundan sonra anlaşarak uzlaşarak, dinleyerek ve özür dilemesini bilerek sorunlarımızı çözeceğiz." dedi. Barış için bedel ödeyen bir gelenekten geldiklerini ileri süren Akat Ata, "Bu kadar önemli bir amaç için gözünü kırpmadan bedel ödeyen bir halkız. Ve halkımız barış için bedel öderken bu gün kendi içi barışımızı da sağlama konusunda üzerine düşen rolü ve misyonu yerine getirecektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından iki imam tarafından tutulan Kuran-ı Kerim'in altından geçen taraflar barışarak el sıkıştı.

Anne Kadriye Baytar, Baba Nedim Baytar ve diğer tarafın temsilcileri Baba Ebedin Ekmen, Abdurrahman Ekmen ve Cemil Polat'ın el sıkışmasının ardından barış yemeği yenildi.

İki ay önce Batman Petrol Kent Mahallesi'nde Ekmen ailesinin yapılan düğün töreninde düğünü izlemek için gelen İdris Baytar (16) ile düğün sahiplerinin yakıları arasında yaşanan tartışma sonrası çıkan kavgada bıçaklanan İdris Baytar yaşamını yitirmişti.