Polisin hazırladığı proje 20 öğrenciye fotoğraf çekmeyi ve kameramanlığı öğretecek

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Genç Gözüyle Adana" isimli projeyle 20 öğrenciye fotoğraf ve kamera eğitimi verilecek.

Emniyet Müdür

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Genç Gözüyle Adana" isimli projeyle 20 öğrenciye fotoğraf ve kamera eğitimi verilecek.

Emniyet Müdürlüğü'nün Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen S-UN fonuna sunduğu göçle gelen gençlerin, kentsel yaşama uyumunu sağlamak, negatif oluşumlardan suç ve suç ortamlarından korumak amacıyla hazırlanan proje kabul edildi.

14 bin 216 dolar hibe sağlanan proje kapsamında Şakirpaşa, 19 Mayıs, Anafartalar, İsmet İnönü Endüstri Meslek ve Erkek liselerinden 2'şer kız ve erkek olmak üzere 20 öğrenci fotoğraf ve kamera çekimi konusunda eğitilecek.

Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği'nce kurs alacak öğrenciler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlileriyle birlikte şehrin tarihi ve turistik yerlerinin fotoğraf ve görüntülerini çekecek, ayrıca ille ilgili CD hazırlayacak. Proje kapsamında tiyatro, sinema, doğa yürüyüşü ve piknik yapılması da yeralıyor.

Projenin tanıtımı kapsamında polisevinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Halis Arslan, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık ve polis müdürleri ile projeye katılacak öğrenciler katıldı.