Tarihi Çakırağa Konağı'nda Tarih Kokan Resim Sergisi

Ödemişli ressam Mustafa Ali Kasap, Ödemiş'e bağlı Birgi beldesindeki tarihi Çakırağa Konağı'nda resim sergisi açtı

Ödemişli ressam Mustafa Ali Kasap, Ödemiş'e bağlı Birgi beldesindeki tarihi Çakırağa Konağı'nda resim sergisi açtı. 'Efeler, Yörükler, Türkmenler ve Geçmişe Dokunuşlar' başlıklı serginin açılışına Ödemiş Kaymakamı Abdurrahamn Koçoğlu, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Beydağ belediye başkanı Ali Cergibozan, Birgi ve çevre belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Sergi açılış törenini ilk konuşmasını Ödemiş Müze Müdürü Sevda Çetin yaptı. Çetin konuşmasında "Müze çalışmaları ile ilgili bir çalışma başlattığımızda internetten araştırma yaparken, Mustafa Ali Kasap'a ulaştım. Kendisiyle daha sonraki görüşmemizde çalışmalarından yararlanabileceğimi ifade ederek müze ile ilgili çalışmalar için resimler verdi. İlk tanışmamız bu şekilde başladı. Bugün de sanatsal faaliyetlerin merkezi konumuna gelen Çakırağa Konağında kendisiyle ilk sergi açılışımızı başlattık" dedi.
Ödemiş Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Müdürü Ufuk Kızıler de "Kültür ve sosyal faaliyetlerden sorumlu insanlar olarak, geçmişte günümüze kaynakları iyi aktarmamız gerekiyor. Bugünde bu alanda sanatsal faaliyetlerin yer aldığı güzel bir çalışmayla birlikteyiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener ise konuşmasında, "Kültürel beldemizin bağrında kültürel faaliyetlerin yapılması kadar güzel bir şey olamaz. Beldemizin tamamını, Çakırağa Konağı gibi birer kültür yuvası haline getirmemiz gerekli. 1970 yılında başlayan 2000 yılında hız kazanan Birgi'nin yeniden yapılanması bize çok değerler katmıştır. 18-24 Mayıs Müzeler Haftası öncesi Çakırağa Konağı'nda böylesine güzel bir etkinlikle bir arada olmamız bizleri mutlu etti" dedi.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de "Ağabey belediyeyiz. Ancak kültürel anlamda Birgi beldemiz yapılanmasıyla Ödemiş'i sürüklemiştir. Birgi desteği değil öncülüğü başlatarak değişen çehresi ile dikkatleri üzerinde topluyor. 5-6 yıl sonra da Safranbolu'yu geçeceğini umuyorum. Birgi kültürel merkez olma yolunda hızla ilerliyor. Rafine etkinlikleri sadece Birgi beldemizde değil, diğer beldelerimize de yaymak durumundayız. Bu sergiler bizleri Türkiye'ye tanıtıyor. Çizgilerinde maviliklerin, kırmızılıkların oluştuğu çılgın çizgileri dünyaya tanıtacağız. Efeler kurşun sıkanlar değil, geleneği yaşatanlar olarak değer katacaklardır" dedi.
Törenin son konuşmacısı Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu da konuşmasında, "Bugün seçkin toplulukları bir araya getiren sanattır. Tarihi mekanda bulunmaktan ve belde de bulunmaktan mutluyuz. Birgi son 10-15 yıldır hızla gelişiyor. Hem tanıtıyor, hem de tanıtıma öncülük yapıyor. Gelecek yıllarda il ve ilçeler arasında Birgi bir numara olacaktır. Birgi'de bu potansiyel var. Biz Anadolu'ya Türkler olarak geldik, Düşmanı da kahramanca püskürttük. Efeler sembolümüz. Bunların tanıtılmasında büyük emekleri olan Mustafa Ali Kasap bir sanatçı olarak yaşadığı çevrenin etkisinde kalır. Bölgesini tanıtır, tanıtıma da katkısı büyük olur" dedi. Konuşmaların ardından öğretmen Şafak Şakir Türker sazıyla efe türküleri söyledi. Ardından Çakırcalı Efe'nin amcasının oğlu Davut Dadal da sazıyla zeybek türkülerini seslendirirken Ödemişli efe torunları da eşlik ederek, davetlilere doyumsuz saatler yaşattılar. Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, yörenin tanıtımına verdiği katkıdan dolayı Sanatçı Mustafa Ali Kasap'a plaket verdi.