'Kriz etkisini yitiriyor, yatırım ve istihdam artıyor'

Çimento sektörünün önde gelen şirketlerinden Cimbor-Yibitaş Türkiye Başkanı Şefik Tüzün krizin etkisini kaybetmeye başladığını ve üretim oranlarında b

Çimento sektörünün önde gelen şirketlerinden Cimbor-Yibitaş Türkiye Başkanı Şefik Tüzün krizin etkisini kaybetmeye başladığını ve üretim oranlarında belirgin bir artış görüldüğünü belirtti. Tüzün, firmanın yıllık klinker üretim kapasitesinin 1,6 milyon tondan 2,4 milyon tona çıktığını kaydetti.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin'i makamında ziyaret eden Cimbor-Yibitaş Türkiye Başkanı Tüzün, şirketin 2007 yılında Türkiye pazarına girdiğini ve çimento sektörünün öncü kuruluşlarından biri olduğunu dile getirdi. Cimbor-Yibitaş'ın dünya çapında hizmet veren 4 kıta ve 12 ülkede faaliyet gösterdiğine işaret eden Şefik Tüzün, "Kriz etkisini yitiriyor. Yatırım ve istihdam artıyor. Üretim oranı da artıyor. Kaldı ki sektördeki iyileşmenin mevsimsel değil." dedi. İç Anadolu, Karadeniz Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde talepte artışın daha fazla olduğuna dikkat çeken Tüzün, yurt dışı ihracatlarında da artışın yaşandığını aktardı.

Şefik Tüzün, "2009 yılında yeni klinker hattımızın, Cimpor Yibitaş Hasanoğlan Öğütme ve Paketleme Tesisi içinde kurulup devreye girmesiyle, Cimpor Yibitaş'ın yıllık klinker üretim kapasitesi 1,6 milyon tondan 2,4 milyon tona çıktı. Bu yatırımımız, Ankara pazarındaki durumumuzu güçlendirmenin ve grubumuzun klinker ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, bu bölgede ciddi bir istihdam imkanının sağlanmasına ortam oluşturmuştur. Ankara bölgemizdeki yerel idarecilerin her türlü imkanı zorlayarak destek vermesi yüzümüzü güldüren bir diğer unsurdu. Merkez ofisimizi Elmadağ'a taşıdık." bilgisini verdi.

Cimbor-Yibitaş Türkiye Başkanı, istihdamla ilgili olarak da şunları kaydetti; "Hattın kurulmasından önce yaklaşık 70 çalışanımız istihdam edilirken, bugün 200 kişinin üzerinde bir istihdama sahip olmamız bunu açıkça ortaya koymaktadır. Cimbor-Yibitaş Hasanoğlan Çimento Fabrikası, teknolojisi ve üretim kalitesi ile Türkiye'deki çimento sektörünün en modern ve en yeni tesislerinden biridir. Özellikle, İş Sağlığı ve Güvenliği politikası, çevreye karşı duyarlı tutumu ve sosyal alandaki faaliyetlerinin yanı sıra, bölge ekonomisine olan katkıları ile alanında örnek fabrikalardan biridir. Tüm dünyanın ekonomik kriz içinde olduğu bir dönemde 120 milyon Avro'luk bir yatırımın yapılması, Cimbor'un Türkiye'nin gelişme ve büyüme potansiyeline olan inancını ortaya koymaktadır. 2008 ve 2009 yıllarındaki tüketim daralmasının ardından, 2010 yılının ilk çeyreğinde gördüğümüz önemli talep artışı ve sektördeki iyileşme, yatırım kararımızın doğruluğunu ortaya koymaktadır."

Şirketin halen yaklaşık 900 çalışanıyla beraber Türkiye'de 4 çimento fabrikası, 2 öğütme ve paketleme tesisi, 16 hazır beton tesisi ve 2 agrega ocağının bulunduğu belirtilirken İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde 17 ilde faaliyet gösterdiği açıklandı.