Hakkari'de Yibo'lar Denetleniyor

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Çukurca ilçesinde bulunan Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu (YİBO) denetledi.

Beraberinde bulunan Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek, İlköğretim Başmüfettişi Kemal Seyitoğlu, şube müdürleri Kemal Bayhan ve Muharrem Dündar, ilçe milli eğitim müdürleriyle birlikte 485 öğrencisi bulunan 12 derslikli Köprülü Mükerrem Akhanlı YİBO'da denetlemelerde bulunan Bulut, okulun mutfak, yemekhane, pansiyon, yatakhane, laboratuar, tuvalet, banyo ve sınıflarını tek tek dolaştı, kantin bölümündeki yiyeceklerin son kullanma tarihlerini bile kontrol etti.
Burada yaptıkları denetleme ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Hakkari'de 12 YİBO bulunduğunu, bu okullarda öğrenim gören öğrencilerin kendilerine emanet edildiğini söyledi. Sadece öğretmenlerin değil, bu okullarda görevli bütün herkesin bu öğrencilere anne ve babalık yaptıklarını belirten Bulut, "Bizim birinci amacımız YİBO'ların durumlarını yerinde görmektir. Bu amaçla biz zaman zaman periyodik dönemler halinde YİBO'ları ziyaret ederek, her 3 ayda bir YİBO'da toplantı yapıyoruz. Bu vesileyle okuldaki eksiklikleri ve aksaklıkları da yerinde görmüş oluyoruz. Bu arada tedbirler de almaya çalışıyoruz. Malumunuz son günlerde yaşanan sıkıntılar bizleri de üzüyor. Görüyorsunuz Türkiye'nin en ücra köşesindeki Köprülü Mükerrem Akhanlı YİBO'da nezih bir ortam var. YİBO'lar da öğretmenlerimiz 24 saat boyunca fedakarca görev yapıyorlar. Biz her zaman dolaşıyoruz. Ben geçen gün basından habersiz gece saat 22:00'de Geçitli köyü ile Durankaya beldesindeki YİBO'ları ziyaret ettim. Bir ay önce de Şemdinli ilçesi Derecik beldesindeki YİBO'ları dolaştım. Önümüzdeki günlerde bütün YİBO'larımızı tekrar dolaşacağız. Sadece YİBO değil, lise, dengi okullarımız ve pansiyonlu okullarımızı da okul yönetimlerine haber vermeden dolaşıyoruz. Okul yönetimine haber vermeden de gitmemizin nedeni varsa bur durum bunu tespit etmektir. Ancak bugüne kadar bir olumsuz durumla karşılaşmadık. Umarım bundan sonra da bir olumsuz durumla karşılaşmayız" dedi.
Bir gazetecinin Siirt ve Diyarbakır illerinde yaşanan taciz olaylarını hatırlatarak, 'Hakkari'deki YİBO'larda ne gibi önlemler aldınız?' yönündeki sorusuna ise Ömer Bulut, "YİBO'larımızdaki öğretmenlerimizi özellikle seçerek gönderiyoruz. Sürekli okul müdürleri arkadaşlarımızla irtibat halindeyiz. Umarım talihsiz bir olay yaşamayız. Geldiğim günden beri oturan değil, dolaşan, yerinde gören ve problemi çözen insan olmaya çalıştım. Arkadaşlarımızın çoğunu tanıyoruz, hepsi fedakarca çalışıyorlar. Geçen gün gece saat 23:00'de yine bu okulumuza geldim. Gece bu bölgede seyahat etmek sıkıntılı olmasına rağmen normalleşmeye katkımız olması düşüncesiyle sadece gündüz değil, gecede de okullarımızı dolaşıyoruz. Arkadaşlarımızın her saat denetime açık olması gerekiyor. Bilgi ve teknoloji çağındayız. En ufak bir ayrıntı bile gizli kalmıyor. Dolayısıyla tedbir almamız gerekiyor. Bütün arkadaşlarımız 24 saat fedakarca çalışıyorlar, bütün hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde cevap verdi.
Bulut daha sonra beraberindekilerle birlikte gittiği yemekhanede öğrencilerle öğle yemeği yedi. Öğle yemeğinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek, şube müdürleri, Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçe milli eğitim müdürleri, 12 YİBO müdürü ve bu okullarda görevli rehber öğretmenlerle bir araya geldiği Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda YİBO'ların durumlarını değerlendiren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda bir konuşma yapan Ömer Bulut, bu yıl YİBO'ların durumlarını değerlendirme toplantısının ikincisini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu yıl yaptığımız ikinci toplantı. YİBO'larımızın problemlerini görüşmek üzere ilk toplantımızı Yüksekova ilçesinde yapmıştık. Aslında normal bir toplantımız. Ancak son gelişmeler ışığında tekrar yeni bir değerlendirme yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Amacımız öğrenci davranışlarında oluşabilecek gelişmeleri yerinde tespit ederek gerekli tedbirleri almaktır" şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.