Edirne'de Kakava Şenlikleri başladı

Edirne'de özellikle Roman vatandaşlar tarafından baharın gelişini kutlamak amacıyla her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava Şenlikleri tarihi

Edirne'de özellikle Roman vatandaşlar tarafından baharın gelişini kutlamak amacıyla her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava Şenlikleri tarihi Sarayiçi bölgesinde başladı. Şenliklere, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda Roman vatandaş da katıldı.

Akşam saatlerine doğru başlayan etkinlikler öncesinde alana getirilen odunlar Vali Büyük, Belediye Başkanı Sedefçi ve diğer yetkililerin tarafından ateşlendi. Odun yığını üzerinde yükselen alevlerin etrafından geleneksel kıyafetlerini giyen romanlar tarafından oyunlar oynandı. Her yıl olduğu gibi şenliklere yine geniş bir katılım oldu. Edirne'nin yanı sıra yurt içi ve yurtdışından gelen misafirler de iki gün boyunca Kakava Şenlikleri'ni takip edecek.

Vali Mustafa Büyük, bugün Edirne'nin fethi ve Kakava Şenlikleri'yle büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, "Kakava Şenlikleri Edirne vatan toprağı olduğundan bu yana 649 yıldır devam eden bir şenlik. Belediyemizle birlikte Roman vatandaşlarımızın ağırlıklı olarak katıldığı bu şenliği yine neşe olarak devam ettiriyoruz. Gerçekten çok mutluyuz. Bundan sonrasında da yine akşam konserleri ile mehter takımının gösterileriyle şenlikler devam edecek." dedi.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise "Burada baharı karşılama törenleri yapılıyor çok mutluyuz. Sabah Fetih Günü'nü kutlamıştık. Şimdi de Kakava Şenlikleri'ni kutluyoruz. Baharın şenliğini kutluyoruz. Neşeyi, coşkuyu yaşamak istiyoruz. Edirne'nin güzelliklerini tüm Türkiye'ye ve dünyaya yaymak istiyoruz." dedi.

Kakava Şenlikleri'ni takip etmek üzere Japonya'dan gelen bir grup kadın, Roman kızlarla birlikte ateşin etrafında oynayarak eğlenceli anlar yaşadı.