Dinamo Bükreş'li yönetici, kulübün iflasını istedi

Romanya'nın köklü takımlarından Dinamo Bükreş'te, kulüpten ayrılacağını açıklayan yönetici Vasile Turcu, 2 milyon Euro'yu geçen alacağı nedeniyle kulü

Romanya'nın köklü takımlarından Dinamo Bükreş'te, kulüpten ayrılacağını açıklayan yönetici Vasile Turcu, 2 milyon Euro'yu geçen alacağı nedeniyle kulübün iflasını istedi.

Romanya'da yaşanan ekonomik krizden futbol kulüpleri de nasibini alıyor. Futbolcularının maaşlarını ödemekte zorlanan, devlete olan borçları gittikçe yığılan kulüpler bir de iç sorunlarla çalkalanıyor. Bunun son örneği, köklü kulüplerden Dinamo Bükreş'te yaşanıyor. Nisan ayı başında kulüpteki hisselerini devredeceğini açıklayan Vasile Turcu, sürpriz bir adım atarak, kulüp kasasından tahsil edemediği 2 milyon Euro'luk alacağını mahkemeye taşıdı. Avukatları aracılığıyla mahkemeye başvuran Turcu, Dinamo Bükreş'in iflasını talep etti. 2005 yılından bu yana 26 kez kulüp kasasına borç verdiğini kaydeden Turcu, "Toplam alacağım 2 milyon Euro'yu geçti. Bankaya borcum olsa, banka alacağından vazgeçiyor mu?" diye sordu. Ünlü işadamı, kulübün borcunu ödemediği takdirde, profesyonel futbol lisansını kaybedeceği uyarısında bulundu. İflas davasının ilk duruşması 26 Kasım'da görülecek.

Kulübün iflasını isteyen yönetici hisselerinden ise vazgeçmiyor. 'Bu ikisi ayrı şey!' hatırlatmasında bulunan Dinamo Bükreş yöneticisi, "Eğer hisselerimi de almak istiyorlarsa, buyursunlar alsınlar." sözleriyle meydan okudu.

2004 yılında Dinamo Bükreş'e hissedar olan ve kulüp yönetimine giren Vasile Turcu, geçtiğimiz ay kulüpten ayrılacağını kesin bir dille duyurmuştu. Spor kamuoyunda Turcu'nun, ikinci lige düşen UTA Arad takımına yatırım yapacağı ileri sürülüyor.

Bu arada Dinamo Bükreş 10,6 milyon Euro'luk vergi borcu nedeniyle de mahkemelik. Bu davanın duruşması ise 28 Mayıs'ta görülmeye başlanacak.