CHP Giresun İl Başkanı Gezmiş'ten İnönü açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, İsmet İnönü'ye sahip çıktı. Gezmiş, "Asker, devlet ve siyaset adamı, Türkiye'nin 2. Cum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, İsmet İnönü'ye sahip çıktı. Gezmiş, "Asker, devlet ve siyaset adamı, Türkiye'nin 2. Cumhurbaşkanı, Kurtuluş Savaşı'nı halkıyla beraber kazanmış unutulmaz komutan ve halk önderidir İnönü." dedi.

Gezmiş, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsmet İnönü'yü, Hitler'e benzetmesini talihsizlik olarak değerlendirdiklerini belirtti. İsmet İnönü'nün, gerek Türkiye tarihinde, gerekse de siyasetinde önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Gezmiş, şöyle dedi: "Hayatı kahramanlıkla dolu, Türkiye'ye demokrasiyi getiren, böyle büyük bir siyasetçi için Hitler benzetmesi yapmak saygısızlığın en büyüğüdür ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine hakarettir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız bir devlet olarak dünya sahnesinde yer almasını sağlayan, Lozan Antlaşması'nı imzalayan, ezanları okutan, minareleri hür yapan, ülkemizi işgal eden yedi düvele karşı mücadele eden, 1. ve 2. İnönü Savaşları'na tarihte adını veren Atatürk'ün dava arkadaşıdır, İnönü. 1939-1945, 2. Dünya Savaşı'nda Hitler faşizmine ve dünyanın müdahil olduğu savaşa katılmayarak kimsenin burnunu bile kanatmayan bir halk önderidir İnönü."