Çevre Ve Orman Eğitim Tır'ı Aliağa'da

Çevre ve Orman Bakanlığının düzenlediği Çevre ve Orman Eğitim projesi kapsamında bakanlığa ait beş tırdan biri Aliağa'ya geldi

Çevre ve Orman Bakanlığının düzenlediği Çevre ve Orman Eğitim projesi kapsamında bakanlığa ait beş tırdan biri Aliağa'ya geldi. Aliağa Demokrasi Meydanı'nda Çevre ve Orman bilincinin arttırılması amacıyla düzenlenen organizasyona Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka katıldı.
Çevre ve orman bilincinin arttırılması için düzenlenen organizasyonda konuşma yapan Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nasuh Gökdemir, son 40 yılda dünyada kirliliğin yüzde 40 oranında arttığını belirtti. Gökdemir "Birkaç yıl öncesine kadar hepimizin çok kötü senaryo diye düşündüğüm hayal gibi gördüğümüz küresel ısınma ve iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarını çeşitli şekillerde hep birlikte görüyoruz. Ülkemizin gençlerinin geleceği için çevre orman bilincini en iyi şekilde gençlerimize aşılamamız lazım" diye konuştu.
Organizasyonda konuşma yapan İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar verilen eğitimlerin sonucunda Aliağa sanayisinin çevreye daha duyarlı olacağına inandıklarını belirtti. Organizasyonda fidan dağıtılırken Çevre ve Orman Müdürlüğü Yeşeren Umutlar Tiyatro Topluluğu Sincap Çocuk tiyatro oyununu sergiledi.