İsveç, İsrail elçisini çağırdı; AB'nin tepki göstermesini istedi

İsveç, İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırının ardından İsrail Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, A

  İsveç , İsrail askerlerinin Gazze ' ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırının ardından İsrail Büyükelçisi ' nin Dışişleri Bakanlığı ' na çağırarak , Avrupa Birliği ' nin de olaya tepki göstermesini istedi . İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt de olayda tam olarak neler yaşandığını hızlı bir şekilde ortaya koyulması gerektiğini söyledi . İsveç radyosuna konuşan Bildt , olaylardan dolayı endişeli olduğunu açıklarken , " Tam olarak ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz " dedi .

Açıklama için İsrail Büyükelçisi ' ni dışişleri bakanlığına çağırdıklarını kaydeden Bildt , ayrıca Avrupa Birliği ' nin net bir mesaj vermesi için AB Dış Politika şefi Catherien Ashton ile sürekli irtibat halinde olduklarını kaydetti .

İsveç Dışişleri Bakanı , netlik kazanması gereken konunun olayın uluslar arası sularda mı yoksa İsrail sularında mı gerçekleştiğinin olduğunu söyledi . Bildt , " Bu çok ciddi bir durum , ciddi sonuçları olacaktır . Bu yüzden gerçeklerin netleştirilmesi çok önemli " dedi .