İstanbul saltanatı bitmiştir - SPOR

Bursa Başkanı İbrahim Yazıcı, şampiyonluk sonrası özel röportaj için starspor’u seçti

 

Bursa Başkanı İbrahim Yazıcı , şampiyonluk sonrası özel röportaj için starspor’u seçti

“Biz 5 . büyük değiliz . 5 büyükten birisiyiz . Boğaziçi Köprüsü’ne her şampiyonlukta bayrağımızı asıp , İstanbul Saltanatı’nı bitirdiğimizi göstereceğiz . ”

“Sağlam ile 3 . 5 yıllık anlaşma yaparken , hedefimizi 5’incilik değil şampiyonluk olarak belirledik . Bunu başardık ama önemli olan kalıcılık . ”

Türk futbolunun makus talihini onlar değiştirdi . “4 Büyükler’den başkası şampiyon olamaz” görüşünü onlar çimlere gömdü . “Yeşil Devrim”in mimarı onlar oldu . Ertuğrul Sağlam ve ekibi Bursaspor’dan bahsediyoruz . Ama bir de bu ekibi kuran , şampiyonluğu hedef olarak belirleyip , gerçekleşmesini sağlayan kişi var . O da Başkan İbrahim Yazıcı . . . İbrahim Başkan ile şampiyonluk sonrası röportaj için birarayız . Duygularını alıyoruz . İşte Yazıcı’nın açıklamaları :

“Bursaspor’un aslında çok daha önceden şampiyon olması lazımdı . Şehriyle , halkıyla medyasıyla bu potansiyel vardı . Biz Ertuğrul Sağlam ile 3 . 5 yıllık anlaşma yapıp yola çıkarken hedefimizi de belirlemiştik .

AVRUPA’DA SES GETİRECEĞİZ

Anadolu takımlarında yaygın bir kanı vardır . Sezon başı ‘hedefimiz ilk 5’ denir . Ama biz hedefi ilk 5 değil , şampiyonluk olarak belirledik . Ve bunu başardık . Boğaz’a bayrağımızı astık , artık İstanbul Saltanatı bitmiştir .  Bundan sonraki şampiyonluklarda da bayrağımız Boğaz’da dalgalanacak . Ama biz 40 gün 40 gece şampiyonluk kutlamayacağız . Bu kadar abartıya gerek yok .

Şampiyon olmak zordur , ama orada kalmak daha zordur . Artık bize daha fazla sorumluluk yüklendi . Yakaladığımız başarıyı sürekli kılmak adına ; Bursaspor’a kalıcı ve zengin kaynaklar üretmek için bir proje geliştiriyoruz . Önümüzdeki sezon 5’incilik gibi bir sıralamada yeralırsak , model olma özelliğimiz yara alır .

Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda sıralama takımı olmayacağız . Ses getireceğiz . Ayrıca bunun yanında oradan gelecek paralar , bizim vizyonumuzu artıracak , transferde elimizi güçlendirecek .

Yeni stat projemiz var ama ; yapımı 3 sene sürer . Şampiyonlar Ligi için , mevcut stadımızı iyileştiriyoruz . UEFA’nın 22 değişiklik talebi var . Öncelikle bu eksiklikleri gidereceğiz . 16 bin kişilik kapasite 22 bine çıkacak .

HEDİYE TESBİH UĞUR GETİRDİ

Beşiktaş ile yaptığımız maçta Rüştü için ‘şaibeli goller yedi’ iddiası ortaya atılıyor . Ben bu polemiğe girmek istemiyorum . Alın terimizle şampiyon olduk . Kimse bunu gölgelemeyemez . Birçok kişi gibi benim de uğurum var . Bir arkadaşım bana 2 ay önce bir tespih verdi . ‘Bu her maçta taşı size şampiyonluk getirecek’ dedi . Şampiyonluk da geldi . 90’lı yılların başında ; o dönemin statüsü olanak verdiği için , hem 1 . Lig’de hem 2 . Lig’de iki Bursaspor vardı . 2 . Lig’de şampiyon olunca ; 1 . Lig’de 2 tane Bursaspor oldu . Garipliği önlemek için , şampiyon olan 2 . Lig takımı lige almadılar . O zaman da kulübün başındaydım . Ben hep böyle ilginç zamanların başkanıyım . ”

B . Şehir Belediye kahretti , F . Bahçe galibiyeti sevindirdi

Başkan Yazıcı ligde 2-1 kaybettikleri maçın en kötü anısı olduğunu belirtip “Beşiktaş ve Fenerbahçe galibiyetinde ise şampiyonluğa inandım” dedi

Timsahlar’ın Başkanı İbrahim Yazıcı , 34 haftalık lig maratonunda üzüldüğü ve sevindiği bir çok maç olduğunu belirtirken , “Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığımız maçı asla unutamam . 2-1 kaybettiğimiz bu mücadelede kahroldum , en üzüldüğüm karşılaşma o olmuştu .  Çünkü oraya 30 bin taraftarla gittik . Tribünleri tıklım tıklım dolduran futbolseverleri sevindirmeyi çok istemiştim . Ama üzdük . O maçı kaybetmemeliydik” şeklinde görüş belirtti .

Zirve yarışında mücadele ettikleri ekiplerden Beşiktaş ve Fenerbahçe ile deplasmandaki mücadelelerin de kader sınavları olduğuna dikkat çeken Yazıcı , “Ertuğrul Sağlam yönetiminde hem Beşiktaş , hem de Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-2 yenince şampiyon olacağımıza inandım . Galatasaray ile yaptığımız karşılaşmayı da kazanabilirdik . O maçtan 3 puanla ayrılabilseydik , şampiyonluk son maça kalmayacaktı” ifadesini kullandı .

Atatürk Stadı’nda “Bilica çukuru”

Bursaspor Mali Asbaşkanı Mustafa Yedikardeş , Atatürk Stadı yenileme çalışmaları sırasındaki ilginç bir anısını anlattı . “Çalışmaları incelerken , penaltı noktasının 1 metre kadar kazıldığını gördüm . Çalışanlara ‘Bu ne?’ diye sorunca , ‘Bilica’ya özendik’ yanıtını verdiler” diyen Yedikardeş , İstanbul’da bir Bursaspor ofisi açacaklarını da söyledi .

Beşiktaş ile barış sağlandı

“Beşiktaş ile aramızdaki tatsızlığın bittiğine inanıyorum . Başkan Demirören’e ‘Yeni sezon fikstür çekildiğinde kimin sahasında olursa olsun rakip taraftara tribünleri açalım’ teklifini yaptım . O da kabul etti . Kendi sahasındaki maçlara gitmeyen Demirören bizimle oynadıkları son maça gelerek iyi niyetini gösterdi . Hatta devre arasında ‘Ben şeref tribününe dönmeyim , maçı locada izleyeyim , siz şampiyonluğunuzu rahat rahat kutlayın’ dedi . ”

20 milyon euroyu veren alır

“Bizim takımımızda her futbolcu birer yıldızdır . Hepsi her takımdan teklif alabilir . Ama biz ; Sercan , Ozan , Volkan gibi yıldızlarımızı satmayacağız . Ama birileri çıkar ; 2 milyon euroluk futbolcuya 20 milyon euro önerirse , o zaman başka . . . Böyle uçuk fiyatlar söz konusu olduğunda , satılmayacak futbolcumuz yoktur . Sercan bu sene beklediğimiz çizginin altındaydı . Sakatlık sonrası takıma çok faydalı olamadı , ama spor ve magazin basını çok üzerine gitti . O yaştaki bir insana bu kadar baskı uygulanmamalıydı . ”



Star Gazete