İsrail askerlerinin saldırdığı gemide bulunanların yakınları göz yaşları içinde haber bekliyor

İsrail askerlerinin Filistin'e insani yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananların olduğu haberi gemide bulunanların yakınları

  İsrail askerlerinin Filistin ' e insani yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananların olduğu haberi gemide bulunanların yakınlarını yasa boğdu . Sabah saatlerinden itibaren Fatih ' te bulunan İnsani Yardım Vakfı ' na ( İHH ) akın eden aileler göz yaşları içinde yardım konvoyundan gelecek haberleri bekliyor .

İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı baskın Türkiye ' de endişeye yol açtı . Gemi ile birlikte Filistin ' e giden Türk vatandaşların aileleri , yakınlarından haber alabilmek için sabah saatlerinden itibaren İHH ' nın Fatih ' teki binasına akın etti . İHH ' da bir konferans salonuna alınan aileler gözyaşları içinde endişeli bekleyişlerini sürdürüyor . Gemide yolculuk yapan Fevzi Çorlu ' nun annesi ve kız kardeşi de endişe ile bekleyenler arasında . Fevzi Çorlu ' nun annesi Hatice Çorlu , ' Oğlumdan gemiye bindikten sonra haber alamadık . Hiç ulaşamadık . Gece seyrettim haberleri . Allah ' a emanet olsun . Allah sabredenlerle beraberdir . Niye bu millet sahip çıkmadı . Neden devlet sahip çıkmadı . O gemiler giderken arkasından silahlı gemiler gönderebilirdi . Silahsız gönderdiler . " diye konuştu .

Çorlu ' nun kız kardeşi ise göz yaşları içinde abisinin ölmüş olabileceğini hiçbir şey bilmediğini anlattı .