İskenderun'da terör saldırısı: 6 şehit, 7 yaralı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı İkmal Birliği'ne teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. 6 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

  Hatay ' ın İskenderun ilçesinde Deniz Üs Komutanlığı ' na bağlı İkmal Birliği ' ne teröristlerce önce roketatarlı , ardından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi . 6 asker şehit oldu , 7 asker yaralandı . Hatay ' ın İskenderun ilçesinde Deniz Üs Komutanlığı ' na bağlı İkmal Birliği ' ne teröristlerce önce roketatarlı , ardından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi . 6 asker şehit oldu , 7 asker yaralandı . Saldırının , nöbet değişimi sırasında meydana geldiği bildirildi .

Hatay ' ın İskenderun İlçesi ' nde Deniz Üs Komutanlığı ' na bağlı İkmal Destek komutanlığı ' na düzenlenen roketli saldırıda şehit olan askerlerin Kenan Oğuz Arbay , İsmail Kartal , Erol Tavukçu , Serhat Aslan ve Ümit Akbulut ve Erhan Terlemez olduğu açıklandı .

Yaralılardan tedavileri süren 7 ' sinin isimleri ise şöyle : " Mehmet Aynur , Osman Topbulut , Süleyman Kılıç , Taner Adıyaman , Nedim Çapıntüre , Siyamet Kılınç , Muammer Altemür , Erol Sevindik "

Hatay ' ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığına teröristlerce roketatarla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan 3 asker , Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesine ( GATA ) sevk edildi . Şehit olan 6 askerin cenazesi de İskenderun Askeri Hastanesine kaldırıldı .

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre , ilçe girişindeki Modernevler Mahallesi ' nde bulunan Deniz İkmal Destek Komutanlığına saat 00 . 40 sıralarında teröristler tarafından roketatarlarla yapılan saldırıda şehit olan askerlerin cenazesi , İskenderun Devlet Hastanesinden alınarak , Askeri Hastane Morguna götürüldü .

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz , şehitlerin cenazelerinin , Deniz Er Eğitim Alayında düzenlenecek törenden sonra memleketlerine gönderileceğini ifade etti .

Lekesiz , saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyonların sürdüğünü belirtti .

Vatandaşlar BDP binasına gitti

Hatay ' ın İskenderun İlçesi ' nde Deniz Üs Komutanlığı ' na bağlı İkmal Destek komutanlığı ' na teröristlerin saldırı düzenlediği haberine alan vatandaşlar , yaralıların kaldırıldığı İlçe Devlet Hastanesi ' ne akın etti . Burada bir grup vatandaş , hastanenin yaklaşık 800 metre ilerisinde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) ilçe binasına yürüyerek , taşlı saldırıda bulundu . Polisin müdahalesi sonrası vatandaşlar , parti binası çevresinden uzaklaştırıldı .

İlçe Emniyet Müdürlüğünün karşısında bulunan MHP İskenderun İlçe Teşkilatı önünde toplanan bir grup da , parti flamaları açarak , " Şehitler ölmez vatan bölünmez " sloganları attı .

Başbakan Şili ' den bilgi alıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın , İskenderun ' da Deniz İkmal Destek Komutanlığına yapılan saldırı olayı konusunda Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile sürekli irtibat halinde olduğu ve yaralıların durumunu yakından takip ettiği bildirildi .

Resmi ziyaret için Şili ' nin başkenti Santiago ' da bulunan Başbakan Erdoğan ' ın , İskenderun ' daki saldırı olayıyla ilgili olarak Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile sürekli irtibat halinde olduğu belirtildi . Konuyla ilgili Başbakan Erdoğan ' a sürekli bilgi verildiği öğrenilirken , Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile de telefonda görüşüldüğü ve Vali Lekesiz ' in yaralıların bulunduğu yere gideceği kaydedildi .

CNN Türk