EBSO Başkanı Yorgancılar: Ekonomide iyimser beklenti artıyor

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2010 yılının ilk çeyreğinin ardından açıklanan rakamların iyimser beklentile

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2010 yılının ilk çeyreğinin ardından açıklanan rakamların iyimser beklentileri haklı çıkardığını söyledi. 2007 sonundan bu yana yüzde 70'in altında seyreden kapasite kullanım oranının Mayıs ayında da yüzde 73,4'e çıktığını belirten Yorgancılar, yatırımlar açısından kapasite kullanım oranının kazandığı ivmenin önemli olduğuna dikkat çekti.

EBSO Mayıs ayı Meclis toplantısında konuşan Ender Yorgancılar, sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21.1 arttığını belirtti. Yorgancılar, sanayi üretimindeki bu artışın, 2010'un ilk çeyrek büyümesi için de umut verici olduğunu kaydetti.

Tüketici ve reel kesim güven endeksinin son 5 aydır artarak umut verdiğini dile getiren EBSO Başkanı, "Krizde uğranan sanayi istihdam kayıpları henüz telafi edilememiş olsa da, son bir yılda bu sektörde çalışan sayısı 292 bin kişi artmıştır. Dönmeye başlayan çarklarla birlikte, sanayide istihdamın artışa geçmesi sevindiricidir." dedi.

Meclis toplantısında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, 'Halka Arz Seferberliği' konusunda sanayicilere bilgi verdi. Erkan, başlattıkları çalışmalar kapsamında haziran ayında 12 firmanın İMKB'de işlem göreceğini, yıl sonu hedeflerini ise 25 firma olduğunu ifade etti.